torstaina, syyskuuta 24, 2020

Maastopyöräilyä: Seitsemisen kansallispuisto

Alku syksystä piti vielä lähteä katsastamaan Seitsemisen kansallispuiston maastopyöräily mahdollisuudet. Puistossahan ei joka polulla saa ajaa pyörällä, vaan kohteen karttaan on merkitty missä ajaminen on sallittua. Itse ajoin auton Koveron parkkialueelle ja lähdin kiertämään ennalta suunniteltua reittiä. Josko aikaiseksi saataisiin ajettava semi-ympyräreitti.

See full screen

Lämpö 14 °C
Matka 26,2 km
Nousu 47 m

Ensin Jaulintietä kohti Tulusmäen polun risteystä, ja siitä sitten polkua pitkin kohti Pitkäjärven kämppää. Ihan mukiin mentävää polkua. Välillä vähän märkää, varsinkin soiden läheisyydessä. Purojen yli menevät sillat olivat kohtuu huonossa kunnossa pyöräilijälle, mutta ajamalla ylitettäviä. Pitkäjärven kämpälle asti polku oli vaihtelevan levyistä välillä juuri ja juuri kampien levyistä, välillä sitten leveämpää. Paljon näkemistä tällä pätkälle ei ole. Polku kulkee metsässä ja metsää näet. Eikä Seitsemisjoessakaan paljon vettä virtaa näin syksystä. 

Pitkäjärven vanha metsäkämppä on näkemisen arvoinen. Se tosin on varauskäytössä, joten sen pihapiiriin ei voi jäädä makkaraa paistelemaan. Pitkäjärven kämpältä eteenpäin reitti muuttuu leveämmäksi ja kovemmaksi. Pyörään saa vähän vauhtia tässä kohtaa. Tosin nyt oli muutama puu kaatunut reitin poikki, välillä joutui himmaamaan ja nostelemaan pyörää puun yli. Kohta jo käännyttiinkin taas kapeammalle polulle kohti Liesijärven laavua ja makkaraa sekä kahvia.

Saari-Soljaselle veikin taas isompi ura. Leveää ja kovapohjaista vanhaa metsäautotietä. Ja siitä eteenpäin vielä parempi ajoura, autoille kun on tarkoitettu. Takaisin Koverolle palattiin taas Jaulintietä pitkin. 

Jaulintie oli todellakin väärä valinta tällä kertaa. Sitä on nyt syyskuun ajan kunnostettu ja sitä myöten siihen on ajettu nyrkin kokoista kivimurskaa monen sentin kerros pintaan. Ja kun murska ei ole jyrätty tai muutenkaan vielä painunut, on se nakkikumisella maastopyörän renkaalla todella vee-mainen ajettava. Ehkä raskain osuus tällä retkellä.

Mukana kulki totta kai kameravehkeet. Aikaiseksi saatiin sekä liikkuvaa kuvaa, että tavallisia kuvia. Alla kuvakollaasi ja videonpätkä. Enemmän kuvia flickr-albumissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.