keskiviikkona, syyskuuta 16, 2020

Patikointi: Siikaneva

Katso koko näytöllä

Lat 61° 49.79
Lon 24° 12.19
Lämpö 7,0 °C
Matka 8,47 km
Aika 3 h 56 min
Nousu 53 m

Alkusyksyn aamuna ennen auringonnousua saavuimme Ruovedelle Siikanevan soidensuojelualueelle. Lämpötila oli hädin tuskin plussan puolella, ja ilmassa oli odotuksen tuntua. Itse odotin auringonnousua, sen ensisäteitä usvaisella suolla. Saisiko siitä aikaiseksi jonkinlaisia kuvia? Mukana kulki pokkari ja drone joilla yritettiin saada jonkinlaista visuaalista kerrontaa aikaiseksi. 

Pitkospuut suolla eivät oikeen kunnolla tue alkusyksyistä auringonnousua ainakaan kuvaamisen suhteen. Aurinko nousee miltei suoraan idästä, ja hienoimmat suopätkät ovat reitin loppupuolella. Kulkeminen olisi vaatinut aikaisempaa lähtemistä. Mutta kyllä tästäkin selvittiin, nyt aurinko vaan nousi osittain metsäsaarekkeiden takaa. Ja usvakin oli näin alkusyksynä melko olematonta, kyllä sitä oli mutta odotin hieman paksumpaa, tiheämpää ja enemmän peittävää usvaa. Usva myös hävisi nopeasti heti auringon noustua.

Mutta mukavat patikoinnit, hyvä tauko laavulla kahvineen ja eväineen, ja osittain mukiin meneviä kuvia kennolla ja videonpätkiä.

Laitan tähän alle kuvakollaasin muutamasta kuvasta sekä videonpätkän. Enemmän kuvia isompina löytyy Flickrin Siikaneva albumista.

Siikanevan soidensuojelualue



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.