tiistaina, elokuuta 14, 2012

Historiaa lähiympäristössä

Vuosien 1902-1964 aikana Pitkäniemen vanhalle hautausmaalle Nokialle haudattiin 426 Pitkäniemen sairaalan potilasta. Hautausmaa on vielä olemassa Nokialla Sarpatintien varrella olevassa metsikössä. Tosin paikka on jonkin verran metsittynyt ja ränsistynyt ja päässyt huonolle "hapelle", mutta muutamia hautakiviäkin sieltä vielä löytyy. Joskus muinoin ei kaiketi ns. "hullujen huoneen" ihmisiä saanut haudata kirkolliselle hautausmaalle, joten näille piti tehdä oma hautausmaa. Vai onko hautausmaan olemassa ololle jokin muu syy?

Hautausmaan portit sijaitsevat alla olevassa kartassa vihreän nuolen kohdalla. Portin koordinaatit ovat: N61°29.095' E23°34.177'. Paikan läheisyydessä ei ole pysäköintitilaa autoille. Hautausmaan läheisyydessä, sen pohjoispuolella olevalla mäellä sijaitsee ensimmäisen maailman sodan aikaisia juoksuhautoja.


Näytä suurempi kartta

Poikkeilin katsomassa missä kunnossa hautausmaa on näin elokuussa 2012. Alla muutama kuva paikasta. Paikkahan on hautausmaa, joten kulkiessanne siellä muistakaa kunnioittaa vainajia.

Sarpatintie Nokia ja Pitkäniemen hautausmaalle lähtevä hiekka tie.

Hiekkatien alussa on tälläinen puomi

Pitkäniemen vanhan hautausmaan portit. Koordinaatit: N61°29.095' E23°34.177'

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Pitkäniemen vanha hautausmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.