perjantaina, syyskuuta 15, 2017

Melontaa Vääräjoella

Vielä Syyskuulla tuli mahdollisuus käydä melomassa Vääräjoella. Vääräjoki laskee Parkanojärvestä Kyrösjärveen, mutkitteleva koko sulanveden ajan melottavissa olevana rauhallisena virtana. Mieltei puolivälissä on Kukkurakosken voimalaitos, sen pato ja kanootin kantaminen maastoapitkin. Ja siinä samassa on mukava nuotiopaikka laavuineen. Koko jokireitti on n. 13 km pitkä, lähtöpisteenä Lapiolahden silta Parkanossa ja päätepisteenä uimaranta Ikaalisen Viljakassa.  Ja vähän nuotiopaikan jälkeen on pienen pieni "köngäs", jossa joki putoaa muutaman kymmenen senttiä, muodostaen pienen kivikkoisen virtapaikan. Oikeastaan ainoan tarkkuutta vaativan virtapaikan, josta kyllä aloittelijakin selviää. Ja tämän paikan voi aina käydä rannalta päin katsastamassa.

Näin syksyllä joen virta oli havaittavissa ja se kyllä pikkuhiljaan kuljetti kanoottia, joten myötävirtaan melominen oli helpohkoa. Mutta myös vastavirtaan pääsi melomalla. Olisiko hyvä virtaus ollut sateisen kesän sekä viimeaikaisten sateiden ansiota. Ja joki todellakin oli aloittelijoillekkin sopiva, se tuli tällä retkellä todistettua. Mukana oli ihmisiä jotka eivät olleet koskaan olleet kanootissa tai meloneet. Tosin pareina kokeneempien melojien kanssa. Haastetta joessa riitti siihen kaatuneiden puiden muodossa. Osa puista oli poikittain joen suuntaan joko pinnalla tai pikkaisen pinnan alla. Ja osa uittotukkeina joessa. Näitä väistelemällä melomisessa oli mukavasti haastetta ja reitistä tuli melko mutkittevaa.

Vääräjoki on melottavissa päiväreittinä, ja jo edellämainittu Kukkurakoski tarjoaa luonnollisen ja varman taukopaikan. Melontaosuuksien pituudet ovat n. 7 km ja n. 6 km. rauhallisesti meloen noin 2 tunnin jaksoja. Toki aikaa kuluu sen minkä kuluu. Joen varrella on myös mökkejä ja kesäasutusta jotka on syytä ottaa huomioon. Mukana melontareissulla kulki Canon Powershot D10 kamera, joka vesitiiviytensä ansiosta sopii täydellisesti tällaisiin harrastuksiin. Toki miltei kokoaikainen vesisade aiheutti haastetta kuvaamiselle, kun linssi oli pakostakin märkä. Sen kuivaamiseen olisi ollut mikrokuituliina todella tarpeen. Sillä olisi pystynyt estämään tahrat ja heijasteet kuvissa. Mutta alla on muutama valokuva melontareissulta.

Paddling at Vääräjoki

Paddling at Vääräjoki

Paddling at Vääräjoki

Paddling at Vääräjoki

Paddling at Vääräjoki


Paddling at Vääräjoki

Kaikki kuvat Flickristä omalta tililtäni: https://goo.gl/B1GMYx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.