sunnuntaina, elokuuta 30, 2020

Patikointia: Hirvenpolku, Ruovesi

Ruovedellä Tuuhoskylässä on n. 7 km pitkä ympyräreitti, Hirvenpolku, jota ylläpitää paikallinen kyläyhdistys. Pitihän siellä käydä kulkemassa kun seudulla oltiin. Polku kiertää tavallisessa talousmetsässä ja hyvin merkattu sinisillä maalitäplillä. Itse polku on melko kapea ja välillä juurakkoinen ura maastossa, tosin lyhyitä pätkiä kuljetaan metsäautotiellä tai vanhoilla harvesterin urilla.

See full screen

Lat 62° 3,51
Lon 24° 14,64
Lämpö 19,0 °C
Matka 6,45 km
Aika 2 h 55 min
Nousu 139 m

Lataa reittikuvaus tästä

Reitin lähtö- ja paluupaikkaan ja samalla pienelle p-alueelle pääsee kääntymällä Tammikoskentieltä pienelle hiekkatielle pohjoiseen. Risteyksessä on pienen pieni viitta Hirvenpolku 0,7 km. Samalta kohtaa lähtee hieman isompi Vessarintie etelään, se on hyvä maamerkki reitille.

Reitillä tosiaan oli mitä erilaisempaa metsätalouskäytössä olevaa metsää. Pääsääntöisesti mänty ja kuusi voittoista sekametsää, mutta sekaa mahtui myös pieni lehtipuu voittoisia kosteampia paikkoja. Iso osa reitistä kulkee ympäristöä korkeaamilla kukkuloilla ja kalliolla. Yhdeltä tällaiseltä kukkulalta löytyy reitin ainoa taukopaikka, Mattilanmäen näköalapaikka, noin puolessa välissä patikointia. Tosin täälläkään ei ole tulipaikkaa, kuten ei koko reitillä, ainoastaan penkki hengähtämistä varten. Näköalapaikankin näkymät ovat tainneet kaventua jonkin verran aikojen saatossa, sen verran ovat puut ympärillä kasvaneet. Voisi olla moottorisahalle ja pikku metsuroinnille tarvetta, jotta näkymät saisi palautettua entiselleen? Samalla tänne voisi ajatella rakennettavaksi parempaa taukopaikkaa. Tosin tälläisen talkoovoimin ylläpidetyn reitin kohdalla kaikki rakennelmat vaativat suuria ponnistuksia, niin taloudellisia kuin rakentajien suhteen.

Itselle mielenkiintoisin näky oli toisaalta vanha hakkuuaukea, joka oli jo alkanut muuttaa muotoaan kasvillisuuden suhteen. Ja toisaalta reitin kallioilla kulkevat polut olivat mielenkiintoisia. Mukana kulki jälleen kerran sekä kamera että videointi vehkeet. Alla kuvakollaasi kuvista. Enemmän ja isompia kuvia löytyy Flickr-tililtäni. Ja video tietenkin Youtubesta.

Hirvenpolku, Tuuhoskylä RuovesiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.