tiistaina, elokuuta 18, 2020

Maastopyöräilyä: Harjureitti

 Aurinkoisena tiistaina pakattiin Kona autoon ja ajettiin vajaa 100 km Tampereelta lounaaseen. Huittisten, Loimaan ja Säkylän kolmioon Harjureitille. Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella risteilee polkuja ja latupohjia, hieman samanlaisissa maisemissa kuin Hämeenkankaalla Jämillä. Varsinaista teknistä maastoajoa poluilla ei varsinaisesti täältä löydy, vaan pyörä etenee hiekkapolkuja tai -teitä pitkin. Välillä löytyy niin hienon hiekan väylää että Konan nakkikumit saivat kaipaamaan alle läskipyörää. Se toisi varsinkin alamäkiin vakautta ja ehkä keskinopeuden olisi saanut vähän korkeammaksi. Nyt mentiin vähän niin kuin jarruttelemalla osa reitistä.

Katso koko näytöllä

Lat 60° 57.5
Lon 22° 39.6
Lämpö 21 °C
Matka 18,7 km
Nousu 135 m

Maisemat ovat pitkälti kangasmetsää pienine ylä- ja alamäkineen. Reittien varrella on aina siellä täällä infotauluja geologisista erikoisuuksista mitä alueelta löytyy. Jotain nähtävyyksiä jos reitin varrelta nostaa esille, niin ainakin Kankaanjärvi ja Myllylähde ovat sellaisia.

Vajaa 20 km tuli ajettua rengasreittinä alueella, ihan valokuvaus ja retkeily mielessä. Välillä käytin dronea ilmassa ja yritin saada erilaisia kuvakulmia aikaiseksi. Kuvat nähtävillä flickrissä ja facebookissa. Tässä alla jonkinasteinen kuvakollaasi. Ja videon pätkä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.