torstaina, elokuuta 27, 2020

Patikointia: Laipanmaa

Rajalan kämppä Laipanmaassa. Auto parkkiin ja "erämaa-alueelle" kulkemaan ja kuvaamaan koiran kanssa. Edessä on Laipanmaan Elamonkierros. Ei mikään luonnonsuojelu- tai kansallispuistoalue, mutta kuitenkin aina välillä koskematonta luontoa, jota täplittävät vanhat ja vähän uudemmatkin metsätalousalueet. Hyvin merkitty polku kulkee ympyräreitin.

See full screen

Lat 61° 25,63
Lon 24° 34,15
Lämpö 17,0 °C
Matka 11,63 km
Aika 4 h 15 min
Nousu 122 m

Myötäpäivään kulkiessa reitti lähtee Rajalan kämpältä loivaan nousuun, kapeana mutta hyvin merkittynä. Reitti kulkee eri ikäisessä ja erilaisessa metsässä. Välillä on havupuuvoittoista kangasmetsää ja välillä vastaan tulee lehtoja ja saniaiskasvillisuutta. Ompa reitin varrella muutama pitkospuutettu suokin. Varsinkin Lammisuo on nähtävä arvoinen kohde, reitti sivuaa lampea aivan rannassa. Näin loppukesästä pärjäsin lyhytvartisilla vaelluskengilla aivan mainiosti. Mutta keväällä tai sateiden jälkeen reitillä voi olla paikka paikoin märkää.

Ympyräreitti kulkee pääsääntöisesti polkuja pitkin, mutta muutama pätkä kuljetaan metsäautotiellä tai muilla maastossa kulkevilla isommilla urilla. Näitä ei kuitenkaan ole montaa. Elamonjärven rannalla on pieni, mutta hyväkuntoinen laavu, komealla paikalla järven rannassa.

Alla kuvakollaasi kamerankennolle tarttuneista kuvista ja videonpätkä jonka kuvasin samalla reissulla. Enemmän kuvia löytyy www.facebook.com/nurkkausphotos tai Flickr:n Laipanmaa albumista. Ja video tietenkin Youtubesta.

Laipanmaa: Elamonkierros 24.8.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.