torstaina, elokuuta 01, 2013

Kameran kanssa Helsingin edustalla

Vaikka taivas oli pilvinen ja tuuli puhalsi kohtalaisella voimakkuudella uskauduimme kuitenkin 1 1/2 tunnin kiertoajeluristeilylle Helsingin edustalle. Taivaalta ei kuitenkaan tullut vettä ja ilmakin oli sen verran lämmin että risteilyaluksen yläkannella tarkesi aivan mainiosti. Päätarkoitus risteilyllä oli vain kuluttaa aikaa ja tutustua pääkaupunkiin mereltä käsin. Mutta kun allekirjoittanut on matkassa voi takuu varmasti odottaa jotain kuvaamistakin. No Helsingin edustahan on näin kesäisin täynnä laivoja ja muita vedessä kulkevia vehkeitä, ja vielä sellaisia joita ei välttämättä täällä sisämaassa näe. Ja kun risteilykin lähti Kauppatorin rannasta niin kuvattavaa riitti.

Pakolliset ruotsinlaivat tietenkin. Viking toisella puolella satamaa ja Silja toisella. Ja olihan siellä yksi risteilijäkin rannassa. Mutta jymypaukku odotti vasta vähän pidemmällä. Kruunuvuorenselällä oli ankkurissa iso sotalaiva, jonka perässä roikkui aivan erilainen lippu mitä Suomenlahdella olen tottunut näkemään. Sehän oli nousevan auringon lippu eli Japanin itsepuolustusmerivoimien laivastolippu eli Kyokujitsuki.  Ja itse ankkurissa oleva alus oli JDS Kashima (3508), Japanin itsepuolustusmerivoimien koulutuslaivueen lippulaiva. Laiva oli tullut samana päivänä vierailulle Suomeen. Olihan se hieman hankala kuvattava vallitsevissa olosuhteissa, mutta kyllä siitä muutaman kuvan sai vaikka objektiivissä ei oikein tahgoneet millit riittää.

Myöhemmin matkalla Suomenlinnaan oli merellä myös pienempiä Suomen merivoimien veneitä. Ja Suomenlinnan laiturissa vielä Pansio-luokan miinalutta Porkkala (777). Tulihan siinä kuvattua erilaisia vesikulkuvälineitä, joita ei todellakaan näe tällä sisämaassa.















Nämä kaikki laivakuvat selityksineen ja paljon muuta löydät nurkkaus.net valokuvagalleriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.