sunnuntaina, heinäkuuta 28, 2013

Marginaali harrastuksia

Auringon porottamana kuumana lauantai päivänä tuli käytyä katsomassa ja kuvaamassa vähän oudompaa ja harvinaisempaa urheilulajia. Hämeenmoottorikerho järjesti Tampereen Sulkavuoressa Bike trialin SM kilpailut. Siinä ajetaan tarkoitusta varten rakennetulla polkupyörällä maastoon tehdyllä radalla trialia. Suurin piirtein samoilla säännöillä kuin oikeaa trialiakin. Kuljettajat eli tässä tapauksessa polkijat saavat ensin tutustua rataan, ja sitten on tietty aika suoriutua radasta mahdollisimman pienillä virhepisteillä. Virhepisteitä saa kun laskee jalkansa polkimelta maahan.

Reitti Sulkavuoren trial radalle oli mutkien takana. Vaikka suurin piirtein tiesin missä se sijaitsee, oli pää pyörällä kun paikalle ajoin. Parkkipaikalta radalle oli vielä reilun 500 metrin kapuaminen hiekkatietä. Mutta sieltä "vuoren" huipulta löytyivät hyvin piilotetut radat. Kisaajia oli kaiken ikäisiä aina 5-6 vuotiaista nuorukaisista aikuisiin. Ja radat tietenkin ikäluokkien ja tasojen mukaan.

Alla muutaman kuvan kollaasikisoista ja nurkkaus.net stä samat kuvat isompina.

Bike trial SM 27.7.2013
Sunnuntaina oli vuorossa toinen yhtä marginaalilaji. Näijärvellä purjehdittiin Hai-veneiden SM kisoja samana viikonloppuna. Tosin tällä kertaa ei kuvaamisesta oikeen tullut mitään, veneet purjehtivat sen verran kaukana rannasta Näsinselällä. Siilinkarin tuolla puolen. Kuvaamiseen olisi tarvinnut omaa tehokkaalla perämoottorilla varustettua venettä, jolla olisi päässyt kuvaamaan kisaajia lähempää ja eri kuvakulmista.






Ja margianaali lajeiksi molemmat taitavat jäädäkin. Ainakin tälläisellä mainostuksella ja panostuksella yleisöön. Molemmista lajeista voisi olla katsojaystävällisiksi. Ovathan ne melko hiljaisia ja ympäristöystävällisiä. Ne täytyisi vain tuoda suuren yleisön saataville. Bike trial keskustaan tai ainakin melko lähelle sitä. Tosin tässä asiassa taitaa olla Tampereen kaupungilla jotain sanottavaa. Ja Hai-veneet voisivat purjehtia kisansa tai ainakin jonkun lähdön Siilinkarin ja Tampellaan rannan välissä. Olisi katsojillakin mahdollisuus nähdä jotain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.