keskiviikkona, elokuuta 14, 2013

Jääkiekkoa: Tappara-Djurgårdens IF (European trophy)

Hieman yli 2000 katsojaa oli vaivautunut Hakamettän kiakkoareenalle seuraamaan Tapparan kauden 2013-2014 ensimmäistä oikeaa koitosta, kun koitti European trophyn ottelu Ruotsalaista Djurgårdenia vastaan. Ensimmäisen erän hallinta oli Tapparalla sekä pelillisesti että maalipaikoilla. Mutta silti erätauolle mentiin 0-0 lukemissa. Koko peli olisi varmasti ollut voitettavissa mikäli maalinteko olisi onnistunut ensimmäisessä erässä.

Toiseen erään Ruotsalaiset eläintarhan miehet tulivat eri jalalla ja saivat sykkeellään Tapparan pelin sekaisin. Toisessa erässä Tappara avasi maalihanansa ylivoimassa Teemu Aallon komealla lyöntilaukausella, syöttäjinä Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen. Tosin vain 16 sekunttia myöhemmin Djurgårdens tasoitti pelin Henrik Eriksson maalilla syöttäjinä Michael Holmqvist ja Sam Lofquist. Tästä ruotsalaiset sitten jatkoivat matkaa. Neljä minuuttia näistä ja Tapparan maalissa oli soinut vielä kahdesti. Toiselle erätauolle mentiin 1-3 lukemissa.

Kolmanteen erään Tappara sai pelistään hieman kiinni ja muutama maalipaikkakin saatiin aikaiseksi, mutta niistä ei seurannut paljon muuta kuin maalirautojen kilistelyä. Kavennusmaali saatiin aikaiseksi, mutta edes 6 vs 4 ylivoima erän lopussa ei tuottanut maalia. Lopputulos oli siis 2-3 ruotsalaisille.

Vaikka Tappara ilmoitti lähtevänsä täysillä European trophyyn ei eilen nähty peli oineen vakuuttanut. Varsinkin maalivahti Hetenyi oli otteillaan pettymys. Maalivahtipeli ei todellakaan ollut varmaa ja tehokasta. Mutta tästä on ehkä hyvä jatkaa. Tappara omia pelejään ja blogisti kameran kanssa ensi perjantaina uudestaan Hakamettään seuraamaan Ilves-Sibir Novosobirsk peliä. Tämän pelin kuvat alla kollaasissa ja isompina nurkkaus.net galleriassa.

European Trophy 2013. Tappara-Djurgårdens IF Hakamettän hokiareenalla.