torstaina, joulukuuta 20, 2012

Taviokuurna syömässä

Törmäsin itselleni tuntemattomaan lintuun tämän ruokaillessa lähiön jäätyneitä Pihlajanmarjojen siemeniä. Tottakai kamera kun kulki mukana nappasin linnusta muutaman kuvan. Vaikka taskussa oli vain Canon Powershot D10 digipokkari sai sillä yllättävän hyviä kuvia linnusta. Tosin kuvaamisessa auttoi lintu itse. En tiedä oliko lintu käyneistä ja jäätyneistä Pihlajanmarjoista sen verran päissään, ettei se tajunnut pelätä kameran kanssa heiluvaa ihmistä vai mikä? Mutta pääsin "jalkazoomia" käyttäen todella lähelle lintua.

Hetken Googlettamisen ja etsimisen perusteella löysin linnulle nimenkin. Kyseessä oli elinvoimainen ja yleinen lintu Taviokuurna (Pinicola enucleator). Se lentelee tänne etelään Pohjois-Suomesta ruokailemaan, kun sieltä loppuvat Pihlajanmarjat.

Tässä alla pari kuvaa.

Taviokuuran (Pinicola enucleator), Canon Powershot D10. ISO: 250, Valotusaika: 1/40 sek, Aukko: 4.5, Polttoväli: 14.3 mm.

Taviokuurna (Pinicola enucleator), Canon Powershot D10. ISO: 250, Valotusaika: 1/40 sek, Aukko: 4.5, Polttoväli: 14.3 mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.