perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Soutuvene. Vuosi 2012.

Vuosi 2012 alkoi valokuvauksen osalta eräänlaisella sattumalla, ja muuttui vuoden aikana projektiksi. Bongasin tammikuun alkupäivinä, vielä kun Näsijärvi oli sulana, rannassa soutuveneen josta otin valokuvan. Sitten vuoden kuluessa päätin ottaa joka viikko kuvan soutuveneestä, se kun näytti jäävän rantaan koko vuodeksi. Projekti alkoi melko hyvin, sain kuvattu hyvää sarjaa veneestä ja luonnon muutoksesta sen ympärillä.

Mutta ongelmiakin oli. Soutuvene kun sijaitsi työpaikkani läheisyydessä tuli pakostakin viikkoja jolloin en saanut otettua kuvaa veneestä. Kaiken kaikkiaan sain kuvattua soutuvenestä 42 valokuvaa, eli 10 viikkoa vuodesta oli sellaisia etten päässyt ottamaan kuvaa. Tähän kymmeen viikkoon kuuluvat lomaviikot ja sellaisia viikkoja kun minulla oli pelkkiä yövuoroja.

Kuvat on pääsääntöisesti kuvattu Canon Powershot D10 digipokkarilla, mutta joukossa on myös kuvia jotka on otettu Canon EOS400D järjestelmäkameralla ja EF-S 18-55 objektiivilla tai Samsung Galaxy SIII kännykällä.

Projektista tuli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Sama aihe toistui valokuvasta toiseen, luonto ympärillä muuttui. Kuvista näkee kuinka vuosi kiertää Suomessa Tampereen korkeudella. Aihetta voisi kehitellä eteenpäin ja etsi uuden kuvauskohteen, josta pyrkisi ottamaan kuvan viikottain samana päivänä ja suurinpiirtein samana kellonaikana.

Tässä alla on kuvakollaasi vuoden soutuvene kuvista ja kaikki kuvat erillisinä löytyvät Picasawebin soutuvene kansiosta.

Soutuvene. Vuosi 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.