torstaina, syyskuuta 08, 2022

Praha, syyskuu 2022. Osa 1: Syy ja seuraus

Syyskuun alussa tie vei pitkästä aikaa reissun päälle, kun Lufthansa lennätti Frankfurtin kautta Prahaan. Syy koko reissulle oli tietenkin FIBA Eurobasket 2022 alkulohkon pelit, eli koripallon Euroopan mestaruus pelit, O2 Arenalla Prahassa. Kolme Suomen peliä oli tarjolla näissä kisoissa ja porukka valmiina kannustamaan Susijengi voittoon. Kannustajille oma Sudenpesä -tapaamispaikka ennen ja jälkeen pelien ja vähän siinä välillä, jos vaan itse haluaa.

Tottakai näihin päiviin mahtui myös sitä perinteistä turismia, eli paikkojen katselmista ja kun allekirjoittanut on matkassa niin tietenkin kuvaamista. Kuvia niin kameroilla kuin videokuvaa mahdollisuuksien mukaan. Prahassa kun riittää näkemistä vähän kaikessa muodossa. 

Pelit menivät niin kuin menivät, tätä kirjoittaessa jo alkulohko taputeltu Suomen osalta ja näillä näkymin lohkon toinen sija, mutta kuitenkin jatkopelit Berliinissä taattu. Israelilta ja Serbialta tuli pataan mutta Puola voitettiin. Tunnelma hallissa kuitenkin mieletöntä kun suomalaiset koripallofanit pistivät parhaintaa kannustaessaan omiaan.

Kannustaminen aloitettiin tietenkin Sudenpesästä ennen Israel-Suomi peliä. Paikkahan oli melkoinen pettymys, vaikka sitä mainostettiin ennakolta todellisena tapaamispaikkana ja kaikkien fanien mestana. Perjantai aamupäivästä kun pääsi paikan päälle kaikki oli ravintolassa vielä täysin vaiheessa. Ei sähköjä hirveä jono sielle yhdelle ainoalle toimivalle virkoikemyyntipisteelle, musiikki pauhaa ja suomiväki jonottaa lonkeroa.

Sudenpesä

Sudenpesä osoittautui siis tuiki tavalliseksi ravintolaksi, jossa nyt sattui olemaan pelkkiä suomalaisia. No toiset tykkää tällaisestä, mutta itse jatkoin matkaa melko nopeasti eteenpäin. Tosin "matkanjohtajan" pyynnöstä kauniina maanantai päivänä palasin hetkeksi paikanpäälle jotta Aamulehti saisi tehtyä juttunsa.

Määränpääksi osottautui O2 Arena ja siellä oleva Fanzone. Tottakai täynnä suomalaisia sekin, olihan edessä Suomen peli. Virvokkeita sai Fanzoneltakin sekä paikallista pikku purtavaa. Kulkeminen Prahassa onnistuu mainiosti metron ja raitiovaunujen avulla. Helppoa, nopeaa ja ennenkaikkea edullista. Matkustamisesta ja syömisestä Prahassa tulee oma kirjoituksensa tässä lähiaikoina. Niin kuin joistakin nähtävyyksistä.

Fanzone

O2 Arena toimi pelipaikkana

Fanzone

O2 Arena oli vielä pikkuisen isompi kuin Tamperelainen ylpeys Nokia Arena. Mutta samalla hieman vanhempana ja tapahtumia nähneenä hieman nuhruisempi. Ja todella tiukoilla penkkiriveillä varustettu. Mutta niinkuin sanottu tunnelmaltaan aivan mahtava halli, kiitos suomifanien.Sinivalkoinen katsomo pitämässä omiensa puolta. Ääntä riittää.

Syytä tuli tuossa edellä jo hieman avattua. Susijengin pelit Eurotaipaleen alkuvaiheessa. Seuraus taas on hieman moninaisempi. Ehkä tämä ja tulevat blogikirjoitukset tai sitten kaikki ne valokuvat joita kameroiden kennoille tallentui. Ja ehkäpä jossain vaiheessa jopa videonpätkä. Valokuvia pääsee helpoiten katsomaan Flickrin Praha -albumista

Kummasti tämmöinen yhdistelmä toimii maailmalla.
Olutta ja napsoltavaa omalla paikalla katsomossa. Ei mitään järjestyshäiriöitä.
Koskahan Suomessa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.