keskiviikkona, lokakuuta 13, 2021

Maastopyöräily: Yyteri

Paluu Yyterin sannoille. Sen verran jäi syyskuun alun pyöräilyt täällä mieleen kutkuttamaan, että oli pakko vielä tänä syksynä kertaalleen palata meren rantaan. 

Katso koko näytöllä

Yyteri
Matka: 22,5 km
Aika: 3 h 01 min (liikkeellä: 2 h)
Nousu: 25 m
Lämpö: 7 °C

Alkuosa reitistä jo tuttua kierrosta Herrainpäivillä ja Sannoilla, mutta loppuosaa vähän jatkettiin. Saatiin pikkaisen lisää kilometrejä aikaiseksi. Nyt jatkettiin matkaa Lietteille ja siellä odottaville pitkospuille. Ja takaisin lähtöpaikkaan kierrettiin alueen länsiosan kautta, moottoriradan ohi, osittain alueelle merkattua maastopyöräreittiä pitkin.

Hiekkarannalla ajaminen oli aivan yhta hauskaa ja helppoa kuin edelliselläkin kerralla. Läskin rengas ei paljon hienosta hiekasta välitä, ja veden kastelemalla rantahiekalla ajo on kuin kovalla maapohjalla ajaisi. Mitä nyt välillä aallot lyövät renkaille ja ehkä kengillekkin. Mutta todellista herkkua ja mukavaa hauskanpitoa satulassa. Ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Lietteiden pitkospuilla päästiin sitten ihan toisenlaiseen tunnelmaan, vaikka itse näistäkin tykkäsin. Pitkospuita löytyi kilometritolkulla ja laidasta laitaan. Oli perinteisen näköisiä kahdesta leveästä lankusta muodostettuja pitkoksia. Niitä oli ihan mukava ajaa, vaikka pitkosten reunassa oli pystysuoria puita pitämässä niitä kasassa, ja ne olivat paikka paikoin juuri ja juuri ohjaustangon levyisiä. Mutta löytyi siltä lauturimaista todella leveää estettöntä pitkosta, jossa vauhdin olisi saanut vaikka kuinka lujaksi, jos olisi ollut välittämättä mahdollisista muista kulkijoista. Vaikeimmaksi pitkokseksi osoittautui vain yhdestä lankusta muodostettu pitkos aivan reitin kaakkoisnurkassa. Pitkos oli kapea, ja liukas syksyn lehdistä, ja mutkikas, ja kaiken lisäksi meni välillä tiheässä lehtometsässä jossa puita oli nojallaan ja kallellaan pitkosten päällä. Meni oikeen keskivartalojumpaksi. Mutta kivaa oli silti.  

Mukana kulki totuttuun tapaan erilisia kameroita. Tässä alla muutama valokuva reitiltä napattana. Ohjaustangossa Fuji XP80 napsimassa kuvia minuutin välein. Taskussa Olympus TG-5, silläkin tuli jotain kuvia otettua. Ilmassa kävi DJI Mavic Mini drone, pääsääntöisesti videokuvaa mutta muutama valokuvakin. Ja videokuvaa kuvattiin Insta360 OneR ja GoProHero kameroilla. Enemmän kuvia flickr:in MTB albumissa.


Ja loppuun tietenkin eväät...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.