lauantaina, lokakuuta 23, 2021

Jääkiekkoa: Ilves - Kalpa, Liiga

Jääkiekon parissa jatketaan näitä postauksia. Nyt ei olla kameran perässä, vaan ihan puhtaasti katsojana, pelistä ja tunnelmasta nauttivana kuluttajana. Paikkana legendaarinen Hakamettän hokiareena Tampereella. Viimeisiä Liiga pelejä Suomen ensimmäisessä jäähallissa.

Mutta suurin kysymys kuluu onko tuote kunnossa? Kannattaako Liiga peliin lähteä? 

Liigan allennustilasta on kirjotettu siellä sun täällä. Ei katsojia, tuote ei kunnossa yms. No otan tähän itsekin kantaa nyt kun Hakamettän kiakkoareenan katsomossa ihan katsojana itstuin 4589 muun kanssa Ilves Kalpa pelissa lauantai iltana.

Mielestäni tuote itsessään on kunnossa, joukkueet ottavat mittaa toisistaan jäällä. Mutta entä sitten faciliteetit? Onko ne kunnossa? Kukaanhan ei putoa sarjasta, niin lopulta voi pelata vaikka kuinka paskasti ja toivoa että tosifanit pysyvät joukkueen mukana. Mitä niistä katsojista? 

25 € istumapaikasta hallin nurkassa on varmaan ihan ok, mutta se muu hinnasto? 0.5 olut + 0.33 lonkero + 0.5 kokis = 19.50 €, ihan hirvee hinta. Henkilökohtaisesti pidän kalliina. Tai sitten 3 nakkia ja peukalonkynnen kokoinen nökäre sipulia 6.50 €, ihan yhtä kallista. Tosin joukkueethan eivät hinnoittele ravintolapalveluita vaan jokin muu taho, kenelle ikinä ne on ulkoistettukaan tai myyty. Ja tyhmähän se ei ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Mutta jääkiekkopeli tapahtumana on ehkä todellisen muutoksen tarpeessa. 

Suljettu liiga ei vaan ole se juttu. Omasta mielestäni 10 joukkueen avoin liiga, jossa viimeinen putoaa ja toiseksi viimeinen karsii tuo lisää jännitystä. Ja mestis 16 jiukkueen sarjaksi josta voittaja nousee ja toinen karsii. Tai jotain sellaista. Tuotteen on kuitenkin oltava nykypäivänä todellisessa tikissä lajissa kuin lajissa jos meinataan pysyä mukana markkinoissa. Pelitapahtumia on vähän joka lähtöön ja kaikki kilpailevat samoista, rajotetuista katsojamarkkinoista.

Tunnelma hallissa oli ihan ok. Tosin kotijoukkueen fanit vastasivat metelistä, vierasjoukkueen faneja ei tainnut olla kuin kourallinen. Pääsääntöisesti hyvää katsomokäytöstä ja kannustamista.

MUTTA

"Huono tuomari, huono ihminen." - huuto kun kaikui hallissa, niskakarvani nousivat pystyyn. Kerrassaan outo ilmaisu, tällä perusteella kaikkia huonosti työtään tekeviä ihmisiä tai jossain epäonnistuneita ihmisiä voi pitää huonona ihmisenä. Ei missään nimessä verrannollisia toisiinsa. Todellinen ylilyönti osasto41 porukalta. Työkö tai onnistuminen vertaa ihmisyyttä? Toki tuomari ehkä hieman epäonnistui 2. erän loppupuolella taklaustilanteen tuomitsemisessa, mutta tuomio tuli lopulta. Ja vanha totuus on, että "pidä poika pää pystyssä, siellä laidassa".

Mutta alun kysymykseen oma vastaus. Tuote on joissain määrin kunnossa, mutta kaipaa todellista ja isoa päivitystä kohti tulevaisuutta


Osasto41 Ilves-Kalpa pelissä Hakametsän jäähallissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.