sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2021

Koripalloa: Raholan Pyrkivä - Tampereen Pyrintö Akatemia, Miesten Divisioona B

Teksti: ArwoT/Kuvat: PeepeT

Raholan Pyrkivällä oli sunnuntaina vastassaan paikalliskamppailija Tampereen Pyrintö Akatemia Tesomalla. RaPy lähti otteluun sarjataulukon perusteella ennakkosuosikkina, sillä Pyrintö majaili jumbosijalla. Joukkeet kohtasivat toisensa itsenäisyyspäivänä, jolloin Pyrintö oli Pyynikillä parempi lukemin 83-75. Toisenkin kamppailun hoisi jälleen kotijoukkue. Tällä kertaa RaPy oli parempi lukemin 99-83.

Ottelu lähti käyntiin hyvin tasaisesti sekä hyvin suurilla lukemilla. Jo neljän pelatun minuutin jälkeen ottelu oli lukemissa 13-15. Koko ensimmäinen neljännes mentiin tasaisissa luvuissa. Pyrintö sai kympillä kerran seitsemän pisteen johdon, mutta nopeasti RaPy kavensi tilanteen. Ensimmäinen kymppi oli myös ottelun suurilukuisin, kun summerin soidessa tulostaulu näytti tilanteeksi 32-34.

Toinen neljännes alkoi Pyrinnön hienoisella kuuden pisteen runilla. Toisen neljänneksen ainoa ero ensimmäiseen verrattuna oli pienempi pistemäärä, joka johtui ohiheittojen kasvusta. Johtojen vaihdosten johdattelemana puoliajalle mentiin tasaluvuissa 54-54.

Kolmanteen neljännekseen tultiin kahden edellisen tapaan tasaisissa oloissa. RaPyn nopea 12-0 runi loi kotijoukkueelle hyvää tunnelmaa. Kympin puolivälin jälkeen ei Pyrintö saanut kurottua johtoa kiinni. Kympin lopussa ero oli kasvanut jo neljäntoista pisteen suuruiseksi, ja täten viimeiselle neljännekselle mentiin lukemissa 78-64.

RaPy pääsi kasvattamaan johtoaan kahdenkymmenekolmen pisteen suuruiseksi ensimmäisen kahden minuutin aikana. Tästä Pyrintö ei enää toipunut, vaikka saikin oman runin nopeasti aikaiseksi tämän alun hässäkän jälkeen. RaPy vastasi aikalisällä ja otti pelitilanteet haltuunsa. Loput viisiminuuttia meni hieman pelailuksi, kun RaPy puolusti johtoaan ja voittaja oli jo melko selvä.

Joukkueiden tehokkaimmat olivat: RaPy, Olli Kanerva 26/12/2. Pyrintö Akatemia, Samatar Abokar 22/5/2.

Raholan seuraava ottelun on sunnuntaina 14.3, jolloin Pyrkivä matkaa Hyvinkäälle pelaamaan HyPoa vastaan. Joukkeet kohtasivat helmikuussa Tesomalla, milloin RaPy oli parempi kymmenellä pisteellä. Varmasti tasaista mittelöä odotetaan, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukosta läheltä toisiaan.

Alla kuvakollaasi ottelun kuvista. Enemmän ja isompia kuvia tuttuun tapaan flickr-syötteessä tai nurkkausphotos facebook-sivuilla. Ja tietenkin koripallo arkistossa koris.nurkkaus.net.

Raholan Pyrkivä - Tampereen Pyrintö Akatemia, Tesoman palloiluhalli 7.3.2021.