sunnuntaina, maaliskuuta 28, 2021

Koripalloa: Raholan Pyrkivä - Jyväskylän Weikot (Miesten Divisioona B)

Teksti: ArwoT/Kuvat: PeepeT

Raholan Pyrkivällä oli viimeisessä runkosarjaottelussaan vastassa Weikot Jyväskylästä, joka majaili RaPyä sarjataulukossa yhden sijan alempana. Joukkueet kohtasivat tammikuun alussa Jyväskylässä, jolloin RaPy oli parempi lukemin 79-89. Jälleen kerran Pyrkivä hoiti hommansa ja vei täten runkosarja voitot 2-0, ottelun päättyessä 79-68.

Ottelu lähti tuttuun tapaan tasaisissa merkeissä. Meni jopa neljä minuuttia, kunnes Weikot saivat kymmenen pistettä täyteen lyöden ottelun lukemiin 9-10. Koko kymppi mentiin tasaisissa lukemissa isoimman eron ollessa neljä vierailijoitten hyväksi. Tauolle mentiin suhteellisen pienissä luvuissa 15-19.

Toisen neljännäksen alkuun RaPy tuli ohi, mutta Weikot vastasi tähän nopeasti 5-0 runilla, jolloin ero oli taas neljä. Neljännestä oltiin pelattu n. 6 minuuttia, kun RaPy sai 10-0 runin, joka vei kotijoukkueen yhdentoista pisteen johtoon. Tauolle mentiin kotijoukkueen mukavasta 38-30 johdosta.

Puoliajalta RaPy tuli vahvasti. Puoleentoista minuuttiin 5-0 runi kasvatti johtoa jo kolmeentoista pisteeseen. Ero käväsi jo kahdessakymmenessäkuudessa pisteessä, kunnes tauko summeri soi ja lukemat olivat 60-40. RaPy loistava puolustus ja Weikkojen heikko heittopeli pakotti vastustajat vain kymmeneen pisteeseen koko neljännekseen.

Viimeinen kymppi aloitettiin jo melko selvästä tuloksesta. Voittoa povattiin jo RaPylle, mutta heidän oli silti pelattava kymmenen minuuttia. Tosin viimeinen neljännes oli jo hieman pelailu. Koripallo ei ollut niin organisoitua, joka johti enemmän pelaajien yksilösuoritusten viljelimiseen. Weikot suuresta erosta huolimatta pelasivat täysiä loppuun, ja tekivät pientä "comebackia". RaPy hoiti loppujen lopuksi ottelun lukemin 79-68 ja täten sarjataulukon 10. sija varmistui.

Alla kuvakollaasi ottelukuvista. Enemmän ja isompia kuvia tuttuun tapaan Flickr-syötteessä, NurkkausPhotos Facebookissa ja korikuvien arkistossa.