lauantaina, tammikuuta 02, 2021

Patikointia: Helvetistä Itään, Helvetinjärven kansallispuisto

Katso koko näytöllä

Helvetinjärven Kansallispuisto, Kankimäen P-alue
Lat 62° 03.45
Lon 23° 51.78
Lämpö -1,5 °C
Matka 5,48 km
Aika 2 h 12 min
Nousu 107 m

Talvisissa maisemissa pikku pakkasessa jatkettiin patikointi kierrosta, ja suunnattiin tuttuakin tutummalle Helvetistä Itään -kierrokselle Helvetinjärven kansallispuistoon. Moni muukin oli saanut saman ajatuksen päähänsä. Onneksi Kankimäen p-aluetta on vuosien varrella isonnettu, joten autot mahtuivat parkkiin. Tosin tie perille oli yhtä kapea, mutkikas ja mäkinen kuin ennenkin. Hyvin aurattu kylläkin. 

Sen verran suosittu paikka, että Helvetinjärven päivätuvan nuotiopaikalle joutui jonottamaan vuoroaan. Mutta makkara tuli paistettua ja syötyä, onneksi kahvit oli tällä kertaa termoskannussa, ei tarvinnut niitä ruveta keittämään. Poluilla ei väkimäärä onneksi niin vaivannut. Onneksi suurin osa väestä kiersi ympyräreittiä vastapäivään eli oikeaan suuntaan. Poluilla olisi pärjännyt vaikka lenkkareilla, sen verran hyvin tallaantuneita ne olivat. Tosin hiukka liukkaita, mutta vielä ainakin hyvin kuljettavissa. Kameroita viritellessä kohtaamisia ihmisten kanssa tuli mutta ne olivat nopeita ohituksia.

Matkan varrelta tuli muutama räpsy napsastua Olympus TG-5 pikkarilla, sekä nopeasti käytettyä DJI Mavic Mini drone ilmassa taltioimassa pari kuvaa. Tässä alla kuvia, ja lisää kuvia löytyy flickr-tililtäni. Niin tältä reissulta kuin aikaisemmiltakin: www.flickr.com/peepet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.