lauantaina, marraskuuta 16, 2019

Jääkiekkoa kuvaamassa: Ilves - TPS (Naisten Liiga)

Nostalgisissa tunnelmissa palattiin uudistetun Tesoman jäähallin lehtereille viettämään lauantai-iltapäivää kameran kanssa. Sattumalta ohjelmaan tuli tyhjää tälle hetkelle ja päätin palata takaisin sinne mistä urheilukuvaus kohdallani otti tuulta purjeisiin. Eli Tesoman jäähalliin, vaikkakin faciliteetit ovat aivan eri kuin silloin miltei vuosikymmen sitten kun ensimmäisen kerran kameran kanssa kiipesin silloisen kylmän hallin lehtereille. Kaudella 2010-2011 tuli kuvattua ensimmäiset varteenotettavat jääkiekkokuvat silloisen Ikurin Vire Hockeyn mukana ja sitä yhteistyötä jatkuikin aina kaudelle 2014-2015 asti. Ja pienen tauon jälkeen vielä kaudelle 2017-2018. Siinä kuvaaja kehittyi ja kalusto parani. Sittemmin jääkiekon kuvaaminen on jäänyt ja kuvaaja siirtynyt enemmän tuonne koripallon puolelle.

Mutta nyt päätin verestellä muistoja ja käydä napsimassa muutaman valokuvan jääkiekon parista. Kohteena oli Naisten Liigan ottelu Ilves naiset vs TPS naiset. Nopeesti sitä tottui taas kiekon kuvaamiseen ja kameran asetuksetkin löytyivät kuin vanhasta muistista. Tosin olihan peli hieman hidastempoisempaa  kuin aikaisemmat miesten II-divari pelit, ja samalla siistimpää. Muutaman kerran tuli asemoitua itsensä kuvaaman mahdollista näyttävää taklausta varten, mutta eihän näissä pelissä lujaa taklatakaan.

Tuntui jopa kotoisalta kuvata jääkiekkoa. Vaikka koripallon kuvaamisessa on omat hyvät puolensa, erityisesti lämpöinen tila, on jääkiekon kuvaamisessa minun kohdalla jotain erityistä hohtoa.

Sen suuremmitta sanoitta en tässä ota kantaa itse peliin tai sen kulkuun. Mutta alla on muutaman kuvan kollaasi pelin kuvista. Enemmän ja isompia kuvia on nähtävillä joko www.flickr.com/peepet tai www.facebook.com/nurkkausphotos tai hoki.nurkkaus.net ➧Naisten Liiga 2019-2020 kansiosta.
Ilves - TPS, Naisten Liiga Tesoman jäähalli 16.11.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.