torstaina, marraskuuta 28, 2019

Koripalloa kuvaamassa: Pyrintö Akatemia B vs Raholan Pyrkivä (M1DB)

Hieman normaalista järjestyksestä poiketen Miesten Divisioona B:ssä pelattiin koripalloa näin keskellä viikkoa. RaPy lähti vieraspelimatkalle omasta kotipesästään vajaan 10 km päähän Pyynikin palloiluhallille Pyrintö Akatemia B:n vieraaksi.

Pikkaisen fyysisempänä joukkueena RaPy otti haltuunsa ottelun tahtipuikon ensimmäisellä jaksolla ja vei sen nimiinsä selvästi lukemin 13:23. Toisella ja kolmannella jaksolla kotijoukkue tuli mukaan peliin ja vei jaksot nimiinsä 15:12 ja 21:16, mutta vahvan ensimmäisen jakson avulla RaPy johti peliä kolmannen jakson loppuun asti. Pyrintö Akatemia B koostuu pääasiassa U19 junioireista muutamalla vahvistuksella, joten oli odotettavissa että sarjan toisella sijalla majaileva, yhden ottelun hävinnyt RaPy on se dominoiva joukkue. Pyrintö Akatemia oli ennen tätä peliä hävinnyt kaikki ottelunsa ja sijoittui sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi. RaPy johti ottelua välillä jo 13 pisteellä, mutta Pyrintö taisteli mukana koko pelin. Ennakko-odotuksista huolimatta, tai juuri niistä johtuen, peli oli yllättävän tiukkaa. Neljännenkin jakson vei kotijoukke nimiinsä lukemin 31:22, ja siten Pyrintö Akatemia otti ensimmäisen voittonsa tälle kaudelle lukemin 80:73.

RaPyn heitot onnistuivat 53% kakkosissa, mutta kolmosissa vain 25 %. Kolmosten onnistumisprosentti on melkoisen huono. Pyrintö Akatemialla vastaavat luvut olivat 34 % ja 33 %, ei siis mitään huippuonnistumisia sielläkään. Vapaaheitot onnistuiva joukkueilla 74 % (Pyr) ja 62 % (RaPy) prosenteilla ja levypalloja RaPy noukki 47 ja Pyrintö 49.

Tilastollisesti RaPyn tehokkain oli Lauri Tiainen 20/7/4 ja Pyrintö Akatemian tehokkain Eetu Laitinen 18/5/-.

Alla kuvakollaasi muutamasta ottelukuvasta. Enemmän kuvia isompina löydät www.facebook.com/nurkkausphotos tai www.flickr.com/peepet tai koris.nurkkaus.net ➧ M1BD 2019-2020.

Pyrintö Akatemia B vs Raholan Pyrkivä, M1DB. Pyynikin palloiluhalli 28.11.2019.