maanantaina, syyskuuta 30, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs Nikkarit

Ikurin Vire Hockeylle koitti Jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkossa ensimmäinen kotipeli, kun Tesoman jäähalliin tuli vieraaksi Nikkarit Riihimäeltä. Vire oli levännyt lauantain, mutta Nikkareilla oli niskassa vieratappio 4-0 Kisa-Eaglesille Kangasalla lauantailta. Mutta mitään ennakkoasenteita ei silti kummallakaan joukkueella näkynyt. Nikkarit tulivat todella kovaa ensimmäisen erän alkuun ja sai kotijoukkue Vireen pelin hieman sekaisin. Vireen pelistä puuttui liike, ja siinä näkyi tälle kaudelle reilusti muuttunut joukkue. Joukkuehan on nuorentunut ja muuttunut raskaalla kädellä viime kaudelta, eivätkä kaikki pelaajat ole vielä löytäneet aivain täysin liikettä ja paikkaa jäällä. Varsinkaan tiukoissa peleissä.

Ensimmäiseen erään tuomarikaksikko Lehtolammi ja Pajula vihelsi jäähyt molemmille joukkueille, mutta ne jäivät ainoaksi tilastomerkinnöiksi erään. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Vireen maalilla pelanneelle Niko Karttilalle kirjattiin 18 torjuntaa ja Nikkareiden Miiko Joona Leppäselle 10 torjuntaa. Tilastojen valossa peliä taidettiin pelata enemmän Vireen päädyssä.

Toiseen erään Vire sai salama alun. Ilmeisesti valmentaja Eero Heiskasen ja Ilari Lähteenmäen pelikirjasta löytyi jotakin, millä Nikkareiden puolustus murrettiin. Ainakin Vire tuli toisen erän alkuun uudella jalalla ja paremmalla liikkeellä. Jo ajassa 20.09 Vireen Tatu Laine (36) maalasi Vireen johtoon Elias Peltosen (10) ja Juha Kilpijoen (20) syötöistä. Ja tästä vain 15 sekunttia myöhemmin, ajassa 20.24, oli Vireen Niko Majlund (28) pahanteossa Nikkareiden maalilla ja teki lukemiksi 2-0. Syöttäjänä Roman Tiinus (14). Tuliko salama-alusta jonkinasteinen hyvänolon tunne vai löysikö Nikkarit uuden vauhdin? Kuitenkin Vireen liike loppui ja Nikkarit pääsivät ajassa 24.36 mukaan peliin Tuukka Räyhän (15) kavennusmaalilla 2-1. Vire muutti lukemiksi 3-1 ajassa 25.30 Anssi Tierannan (9) maalilla, syöttäjinä Juha Kilpijoki (20) ja Niko Majlund (28). Nikkarit kavensi kuitenkin reilun minuutin päästä, ajassa 26.39, Jaako Hätin (81) maalilla tilanteen lukemiin 3-2. Ajassa 31.16 Nikkareiden Jani Heinonen (32) muutti lukemat 3-3 tasatilanteeseen. Ja tästä vajaan kahden minuutin päästä, ajassa 33.01, Nikkareiden Jussi Sillanpää onnistui yllättämään keskialueelta Vireen maalivahti Niko Karttilan kimmoke laukauksella ja muutti lukemat Nikkareiden johdoksi 3-4. Tosin katsomo piti tätä maalia vahvasti paitsiomaalina, mutta tuomari Lehtolammi teki päätöksen maalista. Toiselle erätauolle mentiin siis Nikkareiden 3-4 johdossa. Vireen maalilla Niko Karttila torjui 16 kertaa ja Nikkareiden maalilla Miika Joona Leppänen torjun 11 kertaa.

Kolmanteen erään Vire tuli samanlaisella jalalla ja liikkeellä kuin toiseenkin erään, ja toisen erän alku toistui. Vire teki nopeasti kolme perättäistä maalia ja otti koko erän sitä kautta haltuunsa. Ensin ajassa 40.20 Juha Kilpijoki (20) teki tasoituksen lukemiin 4-4, Anssi Tierannan (9) ja Elias Peltosen (10) syötöistä. Ja tästä 14 sekunnin päästä, ajassa 40.34, sama mies Juha Kilpijoki (20) tekee ottelun voittomaalin 5-4 Tatu Laineen (36) ja Elias Peltosen (10) syötöistä. Ajassa 41.07 Roman Tiinus tekee 6-4 maalin Henri Lintulaakson (91) ja Elias Peltosen (10) syötöistä. Samassa ajassa Nikkarit vaihtavat maalivahtia, maalilta luistelee pois MiikaJ oona Leppänen (1) ja tilalle tulee Jesse Halonen (36). Erän lopulla Nikkarit ottavat 2 minuutin jäähyn koukkaamisesta. Ylivoimapelin aikana, ajassa 51.13 Jussi Asunmaa (33) viimeistelee loppulukemat 7-4 Niko Majlundin (28) syötöstä. Vireelle vihellettiin kolmannessa erässä 6 jäähyminuuttia ja Nikkareille 4 jäähyminuuttia. Vireen maalilla Niko. Karttila torjui kolmannessa erässä 17 kertaa ja Nikkareiden Miika Joona Leppänen 1 kerran ja Jesse Halonen 15 kertaa.

Maalivahtien torjunnat ottelussa: Vire, Niko Karttila 18+16+17=51 kertaa, torjunta-% 92,7 %. Nikkarit, Miika Joona Leppänen 10+11+1=22 kertaa, torjunta-% 78,6 % ja Jesse Halonen 15 kertaa, torjunta-% 93,8%.

Ottelun jäähyt: Vire 4 kpl, 8 minuuttia. Nikkarit 3 kpl, 6 minuuttia.

Vireen pistemiehet: Elias Peltonen (10) 0+4, Juha Kilpijoki (20) 2+1, Niko Majlund (28) 1+2, Tatu Laine (36) 1+1, Roman Tiinus (14) 1+1, Anssi Tieranta (9) 1+1, Jussi Asunmaa (33) 1+0 ja Henri Lintulammi (91) 0+1.

Tuttuun tapaan alla kuvakollaasi pelin kuvista ja samat kuvat isompina ja yksittäisinä nurkkaus.net:stä.

Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Tesoman jäähallissa Tampereella. Ikurin Vire Hockey vs Nikkarit.