sunnuntaina, syyskuuta 22, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Jämsänkosken Ilves vs Ikurin Vire Hockey

II-divisioonan pelit minun ja Ikurin Vire Hockey yhteisenä taipaleena alkoivat kuvauskeikalla Jämsään. Pääsimme katsomaan ja tunnustelemaan Vireen vieraspeliä Jämsänkosken Ilvestä vastaa. Todella kylmään, mutta kohtuu hyvin valaistuun, pikku halliin oli vaivautunut paikanpäälle 94 katsojaa. Kuvaaminen oli tällä kertaa suoritettava vaihtoaitioiden välistä. Hieman vaarallisesta paikasta, mutta muualta se ei olisi ollut mahdollista. Pienen katsomon edessä oli todella tukevan tuntuinen kalaverkko, josta tuli todella häiritsevät varjot kuviin. Ja pleksien läpi kuvaaminen aiheutti todella pahoja vääristymiä ja heijastumia kuviin. Mutta hyvin kuvaamisesta selvittiin.

Vire aloitti vierailun Jämsänkosken Ilvestä vastaan jäähyilyllä. Ensimmäinen erän alku meni mollivoittoisesti. JIlves meni ajassa 5:34 1-0 johtoon. Ja jo 7:15 peli oli 2-0 kotijoukkueelle. Erän loppua kohti mennessä Vire pääsi paremmin mukaan peliin ja ajassa 18:48 Vire teki kavennusmaalin yhden miehen alivoimalla. Maalintekijänä #20 Juha Kilpijoki, syöttäjinä #94 Niko Grönstrand ja #9 Anssi Tieranta.

Toiseen erään Vire tuli uudella jalalla ja paremmalla liikkeellä. Ajassa 27:35 Vireen #27 Teppo Tieranta tasoitti pelin lukemiin 2-2, #36 Tatu Laineen syötöstä. Peliä pelattiin JIlveksen alueella tiiviiseen tahtiin kunnes toisen erän etsikkoaika koitti Vireelle. Ensin ajassa 35:21 JIlves otti jäähyn polvitaklauksesta ja heti perään ajassa 35:29 toisen jäähyn korkeasta mailasta. Vireelle tarjottiin 5-3 ylivoimaa ja mahdollisuutta mennä johtoon. Ajassa 36:17 Vireen #77 Niko Majlund teki #27 Teppo Tierannan ja #94 Niko Grönstrandin syötöistä ylivoimamaalin ja siirtyi 2-3 johtoon. Näissä lukemissa mentiin sitten toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Vire jatkoi sekä jäähyilyä että maalintekoa. Vire ei tehnyt kolmatta erää helpoksi itselleen pelaamalla kolmeen otteeseen alivoimalla. Onneksi maalivahti Niko Karttila piti nollan tässäkin erässä. Ja ajassa 46:45 #77 Niko Majlund muutti lukemat 2-4 #14 Roman Tiinuksen syötöstä. Ja ajassa 53:48 #14 Roman Tiinus vei Vireen jo 2-5 johtoon. Ja loppulukemat 2-6 viimeisteli #77 Niko Majlund ajassa 56:26 #14 Roman Tiinuksen syötöstä

Maalivahtien torjunnat: Jämsänkosken Ilves #72 Marko Saarinen 10+14+11, 35 torjuntaa. Ikurin Vire #30 Niko Karttila 11+16+15, 42 torjuntaa.

Jäähyt: Jämsänkosken Ilves 6 kpl, 12 minuuttia. Ikurin Vire 9 kpl, 18 minuuttia

Ikurin Vireen pistemiehet #77 Niko Majlund 3+0, #14 Roman Tiinus 1+2, #27 Teppo Tieranta 1+1, #20 Juha Kilpijoki 1+0,  #94 Niko Grönstrand 0+2, #9 Anssi Tieranta 0+1 ja #36 Tatu Laine 0+1.

Tuttuun tapaan alla kuvakollaasi ja samat kuvat isompina nurkkaus.net sivuilla.

Jääkiekon II-divisioonaa Jämsän jäähallissa kaudella 2013-2014. Jämsäkosken Ilves vs Ikurin Vire Hockey
Ja kyllä, jos jostakusta tuntuu teksti ja kuvat tutuilta, samat löytyvät myös allekirjoittaneen kirjoittamana ja kuvaamana Ikurin Vire Hockey virallisille sivuille.