perjantaina, tammikuuta 25, 2013

Kiakkoo: Suomi-sarja Pirkkalan Pingviinit vs Ikurin Vire Hockey

Perjantaina koettiin paikallispeli tunnelmaa Pirkkalan jäähallista, kun Ikurin Vire Hockey matkusti Pirkkalan Pingviinien vieraaksi. Peli ole pitkästä aikaa tiivistunnelmaista ja ennen kaikkea hieno katseltavaa. Molemmat joukkueet yrittivät ja pelasivat melko kurinalaista jääkiekkoa, eivät kohnanneet ja painaneet päättömästi pitkin kaukaloa. Vireen maalilla pelasi numerolla 1 Juuso Grundström, ja hyvin pelasikin. Piti torjunnoillaan Vireen hyvin mukana pelissä. Pirkkalassa oli paikalla 102 maksanutta katsojaa.

Jo useita kertoja tällä kaudella kohdanneet joukkueet jatkoivat IkVin osalta siitä mistä edellisessä pelissä jäätiin. Nimittäin jäähyilyllä. Ensimmäisen erän aikana jäähyjä jaettiin 8 minuuttia ja ne kaikki kärsi Vire. Tosin allekirjoittaneelle tuli hieman mieleen, että onkohan tuolla päätuomari Järvisellä pingviini-jäätelöpuikko takataskussa, sen verran outoja osa tuomioista oli. Ajassa 15:14 Joni Muikku vei Vireen johtoon, mutta reilu minuutti maalista Pingviinit tasoittivat tilanteen ylivoimalla. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli tasan 1-1

Toisessa erässä maalinteon aloitti Vire, ajassa 20:57 maalintekijän Kari Lohtander. Pingviinit tasoitti tilanteen kolmen minuutin päästä tilanteeseen 2-2. Ja heti Pingviinien maalin jälkeen Vire pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta Pingviinit tekivät alivoimalla lukemat 3-2. Erän puolessa välissä ajassa 29:58 Kari Lohtander tasoitti pelin lukemiin 3-3. Jäähyt menivät 4 minuuttia Pingviineille ja 2 minuttia Vireelle.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja tehty. Vire jäähyili 4 minuuttia ja Pingviinit 2 minuuttia. Tosin kolmannessa erässä päätuomari hylkäsi yhden Vireen maalin, joka oli tehty korkealla mailalla. Tästä tuomioista tosin suurin osa katsomosta oli eri mieltä, mutta tuomarin sana on laki. Vaikka kuinka väärä sana olisikin. Lisäksi kolmannessa erässä sattui, ainakin omasta mielestäni, kummallinen tapahtuma  kun linjatuomari Mikkonen noukki pelin aikana Pingviinien pelaajan mailan maasta ja luisteli sen pelaajalle. Tämä toi kyllä etua kotijoukkueelle, ja oli selkeä tuomarivirhe. Eli keskialueella taklauksen jälkeen Pingviinien pelaaja menetti hallinnan mailastaan ja maila ja jäähän laidan viereen. Pelaaja kuitenkin pelasi hetken ilman mailaa. Kun pelaaja oli luistelemassa hakemaan mailaansa, poimi linjatuomari sen jäästä ja luisteli kohti pelaajaa antaen sen tälle. Näin Pingviinit onnistuivat muodostamaan ylivoimahyökkäystä, joka ei olisi mailattomana onnistuinut.

Jatkoerä ei tuonut muuta kuin yhden 10 minuutin käytösrangaistuksen Pingviinien pelaajalle, joten pelissä mentiin voittomaalilaukauskisaan. Vireeltä ampuivat Joni Muikku, Tomi Pylvänäinen ja Kari Lohtander, joiden kaikkien laukauksen onnistui Pingviinien maalivahti torjua, ja kun Pingviineiltä onnistui yksi pelaaja päätyi peli 4-3 Pingviinien voittoon.

Torjuntaprosentit olivat Pingviinien Antti-Jussi Harjula 93.02%, 40 kpl ja Vireen Juuso Grundsröm 93.18 %, 41 kpl.

Tuttuun tapaan laitan tähän alle kuvakollaasin pelin kuvista. Ja yksittäiset kuvat löytyvät nurkkaus.netistä.

Jääkiekon Suomi-sarjaa kaudella 2012-2013 Pirkkalan jäähallista. Pirkkalan Pingviinit vs. Ikurin Vire Hockey.