keskiviikkona, toukokuuta 23, 2012

Viikon kuva vko 20/2012

Meinasi oikeen unohtua laittaa viikon kuva esille tänne blogiin. Eilinen päivä meni pelkästään kameran kanssa hosumiseen, ensin olin Pirkkalassa Satakunnan Lennoston ilmailutapahtumassa ja vielä iltasella Tampereen Mustalahdessa motoristitapahtumassa. Lennostossa tuli kuvattua melkoinen määrä ruutuja lentokoneista, ne tulevat myöhemmin esille, mutta Mustalahdessa oli niin paljon väkeä, ettei valokuvaamisesta tullut oikeen mitään. Tapahtuma taisi olla oikeen jymy menestys. Mutta ei niistä tässä kirjoituksessa sen enempää.

Viikon kuvaksi tuli valikoitua taas kuva joka ei ehkä ole valokuvauksellisesti mikään ihmeellinen. Mutta tavoittelin siinä, ja haluan tuoda esiin, luonnon monipuolisuutta. Ja sitä, että vaikka itse kuljenkin tälläisessä semikaupunkimaastossa luonnosta löytyy vielä nähtävää kunhan kulkee silmät auki. Kyseessä on pitkästä aikaa suurin muurahaispesä, jonka olen pitkään aikaan nähnyt. Sillä oli korkeutta miltei 1½ metriä ja alaosan lävistäjä oli varmaankin saman 1½ metriä. Eihän sillä vielä pääse mihinkään ennätystenkirjoihin, mutta oli se vaikuttava näky näin kaupunkiluonnossa. Uskon että vastaavia kekoja löytyy vähän sieltä sun täältä, kunhan vain etsii. Ja kunhan ne vain saisivat olla rauhassa.

"MUURAHAISKEKO" Maanantai 14.5.2012 klo 1133. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/125 sek, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2mm.

Muurahaiskeko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.