maanantaina, tammikuuta 03, 2011

Viikon kuva vko 52

Nyt on sitten aika vuoden viimeisille viikon kuville. Vai ovatko nämä vuoden ensimmäiset kuvat,  kun blogi kirjoitus on näin vuoden 2011 puolella? Tosin kuvat on kyllä otettu vuoden 2010 puolella, ainakin suurin osa. No joka tapauksessa nämä kuvat laitetaan vuoden viimeiselle viikolle, oli otettu koska tahansa.

Tosiaankin nyt julkaisuun tulee kolme eri kuvaa, tosin samasta aiheesta. Eri kameralla, eri paikasta ja erilailla kuvattuina. Näin vuodenvaihteen kunniaksi läjäytettään kolme erilaista ilotulituskuvaa näytille ja lopuksi vielä linkki videoon.

Ensimmäinen kuva on otettu ilman jalustaa, kamera tuettuna videokameran päälle. Videokamera taas oli monopodilla, sillä ilman mitään tukea ei videoinnistakaan olisi tullut mitään. Kuvattu Ylöjärven kaupungin järjestämässä ilotulituksessa jäähallin/liikuntakeskuksen luona. Perjantai 31.12.2010 klo 2006, Canon PowerShot D10, ISO: 80, Valoitusaika: 2.0 sec, Aukko: 8.0, polttoväli: 6.2 mm. Kuvausohjelmana kameran ilotulituksille tarkoitettu ohjelma.

Lähettäjä Yökuvia

Toinen kuva on kuvattu jalustalta toisen kerroksen ikkunan läpi Tampereen Kalkussa, "ihan-tavallisen-kansan-raketteja". Lauantai 1.1.2011 klo 0025, Canon PowerShot D10, ISO: 200, Valoitusaika: 3.2 sec, Aukko: 3.2, Polttoväli: 7.2mm. Kuvausohjelmana kameran yökuvaus ohjelma.

Lähettäjä Yökuvia

Kolmantena kuvana myöskin jalustalta otettu kuva, tällä kertaa kamera oli mukana ulkona. Paikkana Tampereen Kalkku "ihan-tavallisen-kansan-raketteja". Perjantai 31.12.2010 2343, Canon EOS400D, ISO:100, Valoitusaika: 2.5 sec, Aukko: 4.5, Polttoväli: 31mm.

Lähettäjä Yökuvia

Kuvaukset onnistuivat niin hyvin kuin ilotulitusvalokuvaus nyt voi onnistua. Monta kuvaa, muutama onnistunut. Mutta paljon harjoitusta ja uusien asioiden oppimista. Ja järkkärinkin akku kesti vajaata - 10°C melko hyvin. Ja kyllä se jalusta vaan on hyvä peli raketteja kuvatessa. Harmi vaan kun tuntuu että tänä vuonna ei ollut niin hirveästi raketteja taivaalla. Eikä se paikkaan ollut parhain. Olisin halunnut saada pitkän ajan valoituskuvan, jossa on monta rakettia taivaalla.

Ja lopuksi vielä se linkki videoon. Video on kuvattu Ylöjärven kaupungin järjestämässä ilotulituksessa jäähallin/liikuntakeskuksen luona. Kuvattu tien toiselta puolelta kauppakeskus Elon pihasta. Video löytyy Youtubesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.