maanantaina, tammikuuta 10, 2011

Viikon kuva vko 1

Tuli tuossa viikona aikana koirien kanssa ulkoillessa napsastua muutama kuva. Koiria leikkimässä ja juoksemassa lumihangessa. Tai ainakin kuvittelin ottavani kuvia koirista. Mukana kun kulki vain Canon PowerShot D10 digipokkari, niin ei kuvista oikeen tullutkaan oikeen mitään. Harvemmassa kuvassa on molemmat koirat nätisti ja kokonaisena kuvissa.

Digipokkari kun ei ota sitä kuvaa sillä hetkellä kun painaa laukaisinta vaan laukaisemisen ja kuvan ottamisen välissä on pieni viive. Ja Saksanpaimenkoira ja Valkoinenpaimenkoira kerkiävät etenemään tuon viiveen aikana melkoisen matkan. Ja digipokkarin zoomikaan ei ole mikään maailman nopein, tuli melkoista sahaamista kun yritti saada molemmat koirat samaan kuvaan talvisessa metsässä vauhti päällä. Ei ole tälläisessä nopeassa tilanne kuvaamisessa kyllä järkkärin voittanutta. Se kun ottaa sen kuvan juuri silloin kun painaa sitä laukaisinta, ja zoomikin on niin nopea kuin rannetta jaksaa kääntää. Harmi vaan kun noilla koiralenkeillä ei oikeen ole järkeä kantaa järkkäriä mukana, tarkoitus on kuitenkin kulkea koirien kanssa lenkkiä ei valokuvata. Se kamera kulkee mukana vaan erikoisia tilanteita ja niiden ikuistamista varten. Ja paikallaan pysyviin kuviin digipokkari voi juuri ja juuri riittää. Mutta ehkä tässä kevättalven aikana vielä tulee lähdettyä vartavasten järkkärin ja koirien kanssa luontoon ja ottaa niitä paremmin onnistuneita kuvia.

Laitan tähän alle muutaman otoksen, toinen "epäonnistunut" liikkuva kuva. Vaikka onkin omalla tavallaan mielenkiintoinen. Ja toinen paikallaan pysyvästä koirasta.

Tiistai 4.1.2011 klo 1332. Canon PowerShot D10, ISO: 80, aukko: 2.8, valotus: 1/60, polttoväli: 6 mm kamerassa lumi-kuvausohjelma. Panorointi hieman epäonnistui, tausta on melko epätarkkana, mutta Saksanpaimenkoira Karo on vielä epätarkempi. Mutta liikeen tuntua myös näinkin. Kuvankäsittelyohjelmassa leikattu kuva. Valotusajan pitäisi olla paljon nopeampi, että kuvasta saisi tarkan. Ehkä lumi-kuvausohjelma ei ole niin hyvä tässä tilanteessa.

Lähettäjä Sekalaisia kuvia

Launtai 8.1.2011 klo 1503. Canon PowerShot D10, ISO: 200, aukko: 2.8, valotus: 1/60, polttoväli: 6 mm, kamerassa lumi-kuvausohjelma. Kuva on huomattavan paljon tarkempi, koska Valkoinenpaimenkoira Blondi pysyy paikallaan.

Lähettäjä Sekalaisia kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.