maanantaina, tammikuuta 24, 2011

Kalustopäivitystä

Toissa ja viime viikon sekoilujen ja kalustorikkojen takia, tai ansioista, tuli tehtyä vähän kalustopäivitystä. Tuossa toissa viikolla kannettava tietokone sanoi sopimuksensa irti ja teki totaalisen stopin toiminnan suhteen. Ja hetken aikaa oltiin ns. ulkona tietoyhteiskunnasta. Tosin ei siitä mitään suuria vieroitusoireita tullut. Hyvin meni vaikkei tietokone ollutkaan pöydällä päällä, ja aina käytettävissä. Mutta nyt on sitten uusi kone hankittuna.

Ja uuden läppärin myötä tarvitsi laittaa videokamerakin uusiksi. Tästä läppäristä kun ei löydy FireWire liitäntää, tai kai sellaisen saisi expressbuss-väyläisen kortin kautta. Mutta en jaksanut ruveta kikkailemaan sen kanssa, ja onhan tuo vanha Panasonic NV-GS17 videokamera päivityksen tarpeessa. Sehän kuvasi DV-nauhalle, ja oli jo yli 5 vuotta vanha.

Uusi kamera on sitten Canon Legria HF R17. HD-laatua ja sisäisellä muistilla sekä muistikortilla varustettuna. Päädyin Canonin kameraan, koska still-kameranikin ovat Canon-merkkisiä, ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen. Jonkinlaista merkkiuskollisuutta, mutta onhan Suomi Canon-maa. Suurin osa Suomessa myydyistä kameroista on Canonin valmistamia.

Yksi syy Canonin videokameran hankkimiseen oli sen akkupaketti. Akku kun on sama kuin Canon EOS400D digijärkkärissä ja sen akkukahvassa käytetty. Eli akkukapasiteettia löytyy siis jo valmiiksi omasta takaa, ei tarvitse heti hankkia vara-akkuja. Eikä niitä latureitakaan pyöri jaloissa montaa kappaletta. Reissulle lähtö helpottuu, jonkin laitteen laturin unohtamisen riski pienenee. Toinen syy voisi olla vaikka SD-kortit, niitäkin on valmiiksi kameralaukussa Canon D10 kameraa varten, ne käyvät kanssa ristiin. Lisäkorttin hankkiminen ei ole koskaan turhaa.

Lisäksi itseäni kiinnosti kameran paremmat still-kuva mahdollisuudet. Ainakin vanhaan videokameraan verrattuna. Useasti kun haluaa ottaa sekä videokuvaa että still-kuvia samasta kohteesta. Saas nähdä kuinka kuvat onnistuvat. Vai onnistuvatko ollenkaan? Siis yhtäaikaa, että kuvaa videota ja siinä samalla nappaa kohteesta still-kuvan.

Materiaalin siirtäminen tietokoneella on varmasti helpompaa kuin vanhalla kameralla. Videoikamera USB-piuhalla kiinni tietokoneeseen ja tiedostojen siirtoon. Tai sitten SDHC-kortti pois kamerasta ja kortti tietokoneen kortinlukijaan ja tiedostojen siirtoon. FireWire piuha kun oli vähän hidas materiaalin siirrossa.

Nyt tarvii vain opetelle käyttämään kameraa, ja sen kaikki ominaisuuksia. Tässä kevään ja kesän aikana kun kuvausmahdollisuuksia taas tulee, erilaisten lentonäytösten ja muiden tapahtumien myötä. Ja uutena mahdollisena hankintana tulee videoeditointi ohjelman hankkiminen. Kai tämä HD-materiaali tarvitsee uuden ohjelman. Tälläkin kertaa päädyn varmaan Pinnacle studion tuotteisiin. Kirjoittelen mahdollisesti lisää, sitten kun olen kameraan paremmin tutustunut ja sitä käyttänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.