tiistaina, helmikuuta 15, 2022

Talvella Seitsemisessä

Paukkupakkaset vaihtuivat sumuiseen ja märkään nollakeliin, kun vihdoin saatiin kalenteriin raivattua tilaa pikku talviretkelle Seitsemisen kansallispuistoon. Osa porukasta halusi makkaranpaiston ja nokipannukahvien lomassa kokeilla onneaan pilkkimisen suhteen, kun osalle porukasta maistui paremmin mukana olleiden lumikenkien kokeilu ja kulkeminen lumen täyttämässä maastossa.

Valokuvaamisen kannalta sää ei todellakaan ollut mitenkään otollinen. Mutta sen verran se kuvaajaa suosi, että lumi sade ei alkanut aivan heti paikalle saavuttua, vaan dronekin saatiin kuvaamaan sumuisia maisemia taivallta. Hetkeksi mutta kuitenkin. Ei maanpinnaltakaan kovin kasoisia kuvia tullut sumun ja lumisateen täyttämän taivaan ja lumisen maaston puolesta. Mutta kuvia kuitenkin.

Mutta jos sää ei suosinut niin ympäristö suosi senkin edestä. Seitsemisen kansallispuisto oli uusinut Kirkaslammen keittokatoksen hienoon uuteen kuosiin ja parkkipaikka siinä vieressä oli myös uusittu, ja mikä parasta hyvin aurattu. Lunta maastossa oli melkoisesti, varsinkin suolla ja harvassa metsässä lumikenkäkin upposi puoleen sääreen ja kulkeminen oli melkoista tarpomista. Lammen jäällä ei ollut lunta kuin kymmenkunta senttiä. Jääkerros Kirkaslammen päällä oli puolen metrin paikkeilla, ensin pieni kerros jäätä, jonka alla vesikerros, jonka alta löytyi vasta kunnon paksu jää. Vaikka jää oli näin rakentunut kesti se kulkemisen hyvin.

Alla muutama valokuva tältä pikku retkeltä. 

Kirkaslammen ympäristöä

Kirkaslammen ympäristöä

Pilkkijät järven jäällä. Sumu valtaa alaa taivaalla.

Kirkaslammen uusittu keittokatos metsän siimeksessä. Se mitä sumun seasta näkyy

Kirkaslammen ympäristöä. Sumuista ja märkää.

Tulet saatiin aikaiseksi tulusrautaa raapimalla. Kahvi kiehu ja makkarat paistu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.