keskiviikkona, syyskuuta 18, 2019

Patikointia: Taivaskeronkierros

Syksyn korkein kohta saavutettu, tai ainakin uskon niin. Ja ensimmäiset räntäsateet. 9 km ja 3 tunnin patikoinnit Himmelriikiin eli Taivaskerolle. Tuo Taivaskero on Pallastunturin korkein kohta ja kohoaa 809 m mpy. Miltei huipulle menee kestävöity, helpohko mutta välillä jyrkkä reitti. Huipun tuntumassa reitissä tulee enemmän ja enemmän kiviä esiin, ja lopussa saakin kulkea kivirakassa. Eri kokoista irtokiveä on koko pinta täynnä. Reitti kyllä löytyy ja on kuljettavissa, kunhan katsoo mihin astuu. Koiran kanssa kulkijalle maasto tuo kyllä haasteen.

Bokserin kanssa kulkiessa ratkaisin ongelman fleksitaluttimella ja antamalla löysää remmiä mahdollisimman paljon. Koira sai itse etsiä itselleen reitin. Tärkeä käsky rakassa kulkiessa on meillä "odota", tällöin koira tietää pysähtyä eikä remmiin tule tiukkoja nykäisyjä. Ja jyrkissä alamäissä bokseri kulkee käskyllä "taakse" ohjaajan takana eikä rynni miten sattuu.

Taivaskeron huippu on tasainen, kiviä täynnä oleva aukea, jossa on muistomerkki 1952 olympiatulen sytyttämieestä. Alaspäin kuljettaessa, ensin on tuttua kivirakkaa ja sen jälkeen polkua. Hyvin merkattu reitti laskee ensin hieman ja nousee sitten uudestaan Laukkukerolle. Sen jälkeen lasketaankin jyrkkää rinnettä alas luontokeskukselle, josta reitti alkoikin. Kiersimme reitin suunniteltuun suuntaan, eli vastapäivään.

Tottakai kamera kulki mukana, ja kuvia tuli napsittua tästä "karusta" maisemasta. Niitä löytyy osotteesta www.flickr.com/peepet. Albumista Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tai hakusanalla Taivaskeronkierros. Tai kuvat.nurkkaus.net > Luontoa > Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Alla kuvakollaasi muutamasta kuvasta.

Päivitetty 23.9.2019. Lisätty kuvakollaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.