maanantaina, syyskuuta 16, 2019

Patikointia: Ruoppaköngäs

Vesisateisessa säässä auton nokka kohti Levi-Muonio tietä ja Ruoppaköngästä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva Ruoppaköngäs on melko hyvin saavutettavissa vain reilun 15 min ajomatkan päässä Leviltä oleva kivikkoinen joki tai hyvällä uskolla koski, Köngäs niinkuin Lapissa on tapana sanoa. Näin syksyllä tosin vain kuohuva ja virtaava oja, etelänmiehen mielestä. Mutta kuvattava kuitenkin, ja kivet sekä kalliot alueella tekevät paikasta mielenkiintoisen.

Ruoppakönkään viitta tulee aika yllättäen ja ohjaa parkkipaikalle. Tosin Google maps ohjasi paikalle tarkasti. Parkkipaikalta lähtee polku könkäälle johon viitan mukaan matkaa on täydet 0 m. Erottuvin polku vie kyllä alueelle, mutta ei lähellekkään virtaavaa vettä. Mielenkiintoisiin maisemiin kyllä. Alueella risteilee polkuja, ja niitä pitkin kuohuvaa ääntä kohden kulkemalla pääsee virtavan veden ääreen.

Kamera kulkee mukana niinkuin aina. Kuvia löytyy www.flickr.com/peepet. Sieltä albumi Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tai hakusanalla Ruoppaköngäs. Tai kuvat.nurkkaus.net > Luontoa > Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Alla kuvakollaasi muutamasta kuvasta.

Päivitetty 23.9.2019. Lisätty kuvakollaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.