perjantaina, syyskuuta 20, 2019

Patikointia: Jääkausipolku Levillä

Ruska viikon viimeinen pyrähdys patikoitiin Levillä. Levitunturin yläosassa kiertää 9 km pituinen Jääkausipolku, tosin meille tuli matkaa hieman enemmän mökiltä rinne ylös ja alas sekä takaisin mökille. Ei ihan tuplaten, mutta reilu 6 km lisää kuitenkin ja nousu metrejä melkoisesti.

Gondolihissin ylätasanteelta lähtevä polku kiersi tunturinlaen välillä nousten ja välillä laskien. Aina välillä kuljettiin laskettelurinteen ja hissin maastossa, ja aina välillä polulla tunturissa. Ja oli siellä pätkä pitkospuitakin välissä. Näillä poluilla tuli tunne, että olisi pidemmälläkin kairassa kunnes taas tultiin rinteitä yhdistävälle huoltotielle. Mielenkiintoinen ja hyvänreitti kulkea, tosin aina paikka paikoin reitti merkinnät oluvat hieman heikohkot. Tosin kertaakaan ei reitiltä eksytty ja kunnialla kierrettiin. Vielä kun puolen välin paikkeille olisi saanut laavun tai kunnon tulipaikan makkaranpaistoon niin olisi ollut täydellustä.

Tulihan niitä valokuviakin napsittua tältäkin kierrokselta. Löytyvät www.flickr.com/peepet. Kuvat ovat Kittilä-albumissa tai hakusanan Ice Age trail takana. Tai kuvat.nurkkaus.net > Luontoa > Levitunturi. Alla kuvakollaasi muutamasta kuvasta.



Sinänsä hassua, että vaikka pakkasin reissuun mukaan Canon EOS700D järkkärin ja Olympus TG-5 pokkarin niin suurin osa kuvista on otettu pokkarilla. Ekan reissun, Rykimäpolun, jälkeen en edes kantanut järkkäriä mukana. Pitkälle pelkällä pokkarilla pärjäsi.

Päivitetty 23.9.2019. Lisätty kuvakollaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.