sunnuntaina, tammikuuta 20, 2019

Patikointia: Seitseminen

Kylmänä mutta aurinkoisen tammikuun sunnuntaina päätettiin suunnata koko perheen kanssa patikoimaan Seitsemisen kansallispuistoon. Kohteeksi ja reitiksi valittiin Torpparintaival, n 6,5 km lenkki Koveron Kruununmetsätorpalta, taukopaikkana Haukilammen nuotiopaikka.

Lämpötila huiteli aamusella - 12 °C tietämillä ja edellisinä päivinä oli Pirkanmaalla tullut reilusti lunta. Hieman askarrutti minkälaisessa kunnossa polut olisivat. Mutta vaikka kukaan ei ollut Kovero-Haukilampi väliä kulkenutkaan aamun aikana, oli polku-ura hyvin havaittavissa ja käveltävissä ihan tavallisilla ulkoilukengillä. Tosin mieltä askarrutti ajatus liukulumikengistä. Ne varmaan kulkisivat mallikkaasti reitillä, tai reitin vierellä. Mutta ehkä sitten joskus. Itseasiassa koko Torpparintaival oli kuljettavissa ja reitti nähtävissä lumen alta. Paikkapaikoin oli reitillä kuljettu joko kengin tai suksin, oli maassa jopa lumikenkienkin jäljet. Emme siis olleet talven ainoita ulkoilijoita.

Ainoa mikä vähän häiritsi oli Koveron torpalla ajetut hiihtoladut. Niillä ei tehnyt mieli kävellä, ja päästäkseen polulle piti hetken verran kulkea hangen puolella. Toivoisinkin että hiihtoladun viereen ajettaisiin vaikka moottorikelkkaura polku-uran alkuun.

Mukana kulki tietenkin kamera, tällä kertaa Olympus TG-5 "seikkailupokkari", pakkasen ja vedenkestävä taskussa kulkeva pokkarikamera. Päätin kokeilla tuloksia ottamalla sekä RAW että JPG kuvia kameralla. Mutta RAW kuvat teettivät melkoisesti lisätyötä kotona, kun "kehitin" ne minulle tuntemattomalla Raw Therapee ohjelmalla. Käytin sitä nyt ensimmäistä kertaa ja tuntui monimutkaisemmalta kuin yksinkertainen Canon Digital Photo Professional jota olen käyttänyt järjestelmäkameran kuvin kanssa. Mutta harjoittelulla selviää. Tai sitten kuvaamalla vain JPG kuvia pokkarilla.

Alla kuvakollaasi muutamasta retken kuvasta. Enemmän ja isompia www.flickr.com/peepet ja muutama myös www.facebook.com/nurkkausphotos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.