lauantaina, lokakuuta 26, 2013

Kiakkoo: II-divisioona Ikurin Vire Hockey vs VaPS

Vireen kotiluolaan Tesomalle luisteli lauantai-iltapäivänä vieraita Sastamalasta. VaPS tuli kokeilemaan Ikurin hurjien kiekkotaitoa ja päivän virettä. Ensimmäinen erä oli Vireelta heikkoa peliä eikä joukkuepelaaminen ottanut oikeen onnistuakseen. Niinpä ensimmäisen erän ainoat merkinnät kirjoitettiin tilastoihin VaPSin puolelle. Ensin ajassa 09:07 2 min jäähy Koukkaamisesta. Ja siitä reilun 5 minuutin päästä Sastamalaisten avausmaali ajassa 16:3. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 0-1.

Toiseen erään Vireen valmentaja Heiskanen oli avannut pelikirjaansa ja saanut joukkuettaan heräteltyä käynnissä olevaan peliin. Jo ajassa 20:46 Henri Lintulaakso tasoitti pelin lukemiin 1-1 Niko Grönstrandi ja Tatu Laineen syötöistä. Tämän jälkeen Vireelle tarjottiin mahdollisuutta kaunistella lukemia kahdellakin 5 vs 4 ylivoimapelillä peräjälkeen kun VaPSille vihellettiin kaksi peräkkäistä jäähyä kampituksesta. Ensin ajassa 27:16 ja sitten ajassa 30:46. Mutta Vire ei onnistunut hyödyntämään näitä tilanteita maaleja tekemällä. Erän loppupuolella myös VaPSille tarjottiin mahdollisuutta mennä johtoon kun ajassa 34:33 kun Vireen Vili Mattilalle tuomittiin 2 min jäähy Laitataklauksesta. Vire onnistui alivoimapelissään eikä vierailijat onnistuneet maalinteossa. Erä lopulla, ajassa 38:13, Niko Grönstrand onnistuu maalinteossa Roman Tiinuksen ja Petteri Pajusen syötöistä ja tilanne oli 2-1. Aivan erän lopulla VaPSilla oli vielä mahdollisuus ylivoimalla tasottaa peli, kun Juha Kilpijoki sai 2 min jäähyn Koukkaamisesta ajassa 38:37. Mutta tämänkin alivoiman Vire kesti. Toiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 2-1

Kolmannen erän Vire aloitti alivoimalla, kun Kilpijoen jäähy jatkui erätauon yli. Ja jäähyily jatkui, kun Anssi Tieranta saa 2 minuuttisen Koukkaamisesta ajassa 42:22. Tämänkin alivoiman Vire kesti. NikonYlikorpi jatkoi jäähyilyä ajassa 45:40 Huitomisjäähyllä. Vieläkään Sastamalaiset eivät onnistuneet ylivoimapelissään. Seuraavaksi jäähypenkkiä kuluttivatkin VaPSilaiset, mutta Vireen ylivoimapeli oli aivan yhtä tuloksetonta kuin Sastamalaisten aikaisemmin. Vihdoin ajassa 53:15 Vireen Henri Lintulaakso onnistui ohittamaan VaPSin maalivahdin Tatu Laineen ja Jussi Asunmaan syötöistä, ja numerot olivat 3-1. Ajassa 54:21 Vireen Vili Mattilalle tuomittiin 2 min jäähy Huitomisesta, mutta Vire onnistui tässäkin alivoimapelissä maalivahti Timo Lumiahon johdolla. VaPSin yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia Vireen Aleksi Keskinen onnistui kiekonriistossa keskialueella ja Roman Tiinus viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 4-1 ajassa 59:48.

Maalivahtien torjunnat: Vire 30 torjuntaa, 96,8 %, VaPS 38 torjuntaa, 90,5 %.

Vireen pistemiehet: Henri Lintulaakso 2+0, Niko Grönstrand 1+1, Roman Tiinus 1+1, Tatu Laine 0+2, Petteri Pajunen 0+1, Jussi Asunmaa 0+1 ja Aleksi Keskinen 0+1. Jäähyt Vire: 5 kpl, 10 minuuttia. VaPS 4 kpl, 8 minuuttia.

Alla kuvakollaasi ja samat kuvat isompina nurkkaus.net:stä.
Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Tesoman hallissa. Ikurin Vire Hockey vs. VaPS (Sastamala)