maanantaina, lokakuuta 28, 2013

Kiakkoo: II-divisioona HPK-Inkkarit vs Ikurin Vire Hockey

Vire matkusti Ritari-areenalle Hämeenlinnaan HPK-Inkkareiden vieraaksi vain 17 tuntia edellisestä pelistä. Silti Vireläisten liike pysyi hyvänä eikä pelaamisessa ollut havaittavissa väsymystä. Hämeenlinnalaisten tilastomerkinnöiksi jäi ensimmäisestä erästä kaksi jäähyä. Vire sen sijaan täytti pöytäkirjan maalisaraketta. Ajassa 6:52 Henri Lintulaakso maalasi Niko Majlundin ja Petteri Pajusen syötöistä. Tämän jälkeen puolierää pelattiin nopeaa ja päästä päähän menevää kiekkoa. Kunnes ajassa 16:12 HPK sai jäähyn. Vire onnistui ylivoimalla ajassa 17:21. Maalintekijänä Niko Grönstrand syöttäjänä Henri Lintulaakso. Vielä ajassa 19:47 Anssi Tieranta pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta HPK:m maalivahti Aleksi Pulli veti pidemmän korren. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 0-2. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä: HPK Inkkarit Aleksi Pulli 15 torjuntaa jaVire Timo Lumiaho 8 torjuntaa.

Toisen erän alkuun HPK onnistui kaventamaan pelin lukemiin 1-2. Vireen Elias Peltonen onnistui maalinteossa, Roman Tiinuksen syötöstä, ajassa 22:34. Lukemat tässä vaiheessa 1-3. Erän puolessa välissä HPK onnistui vielä kaventamaan tilanteen lukemiin 2-3. Tämä jäikin tulokseksi kun mentiin toiselle erätauolle. Tosin HPK:lle tarjottiin mahdollisuutta maalintekoon kolmesti, kun he pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Vire kesti HPK Inkkareiden ylivoimapyörityksen maalivahti Timo Lumiahon johdolla. Maalivahtien torjunnat: HPK Inkkarit, Aleksi Pulli 15 torjuntaa ja Vire Timo Lumiaho 10 torjuntaa.

Kolmannen erän alun Vire aloitti voimakkaasti ja virheitä vältellen. Valmentajien Heiskanen ja Lähteenmäki jäähyjen välttämisestä menivät pelaajille perille, eikä pelin loppuajalla enää Vireelle vihelletty jäähyjä. Ajassa 42:07 Henri Lintulaakso teki Vireen 4. maalin Niko Majlundin syötöstä. Tässä välissä HPK Inkkarit onnistuivat kavennusmaalissa, lukemat 3-4, ja kotijoukkue oli maalinpäässä. Mutta ajassa 45:17 lukemat olivat 3-5 Vireelle, kun Aleksi Keskinen teki maalin Elias Peltosen syötöstä. Ja sitten ajass 48:41 Vireen Jussi Asunmaa muutti lukemiksi 3-6 Tatu Laineen ja Juha Kilpijoen syötöistä. 7. maalin Vireelle viimeisteli Petteri Pajunen Niko Majlundin ja Niko Ylikorven syötöistä ajassa 52:31. Ajassa 56:25 Vireen Henri Lintulaakso muutti lukemat 3-8 Petteri Pajusen syötöstä. Ja tästä vain 32 sekunttia, ajassa 56:57 Elias Peltonen oli pahanteossa HPK Inkkareiden maalilla, ja tilanne oli 3-9 Vireelle. Tässä kohtaa Hämeenlinnalaisten maalivahti Aleksi Pulli sai maalilla tarpeekseen ja luisteli vaihtoon. Tilalle maaliin tuli Johan Kirjavainen. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä: HPK Inkkarit Aleksi Pulli 7 torjuntaa ja Johan Kirjavainen 1 torjunta. Vire Timo Lumiaho 8 torjuntaa.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin HPK Inkkareille 5 kpl, 8 minuuttia ja Vireelle 3 kpl, 6 minuuttia. Maalivahtien torjuntaprosentit HPK Inkkarit Aleksi Pulli 80,4 %, Johan Kirjavainen 100 %. Vire Timo Lumiaho 89,7 %.

Vireen tehomiehet: Henri Lintulaakso 3+1, Niko Majlund 0+3, Elias Peltonen 2+1, Petteri Pajunen 1+2, Niko Grönstrand 1+0, Aleksi Keskinen 1+0, JussinAsunmaa 1+0, Roman Tiinus 0+1, Tatu Laine 0+1, Juha Kilpijoki 0+1 ja Niko Ylikorpi 0+1.

Vireen vastuuvalmentaja Eero Heiskasen kommentit viikonlopun kahden pelin jälkeen: Eilen otettiin "pakkopulla" voitto VaPSista, samoin kuin tänäänkin voitto HPK Inkkareista, saatiin tärkeät 6 pistettä joukkueelle viikonlopulta. Lauantaina VaPS vei ensimmäisen erän koska joukkue ei olliut hereillä ja ajatus kasassa. Kun päästiin omalle rutiinipelitasolle otettiin peli haltuun ja voitto kotiin. Tänään sunnuntaina oli kuin turnausta pelattaisiin, niin peräkkäin pelit olivat toisiaan ja lyhyt valmistautumisaika. Valmistautuminen kuitenki onnistui hyvin. Alussa oli ongelmia HPK:n passiivisen, pelin jäädyttävän, pelityylin kanssa. Onnistuivat sumputtamaan keskialueen. Maalintekopaikkoja oli, mutta niistä ei onnistuttu tekemään maalia, vastustaja sensijaan onnistui omista paikoistaan hyvällä prosentilla. Näin he voittivat toisen erän. Kolmanteen erään nostettiin luistelutempoa ja saatiin peli sitä kautta haltuun. Näin meille aukesi maalintekopaikkoja. Vastustaja taisi vähän puhjeta. Saatiin ansaitut 3 pistettä. Vireen materiaali selvästi parempi. HPK:lla kokeneet pelimiehet pelasivat hyvin vaikka materiaali oli selkeästi kapeampi. Vauhti ei aivan riittänyt loppuun asti. Vire voitti joukkueena, mutta erityisesti maalivahti Timo Lumiaho pelasi hyvät pelit viikonloppuna.

Alla kuvakollaasi ja samat kuvat isompia nurkkaus.net:stä.
Jääkiekon II-divisioonaa kaudella 2013-2014 Ritari-areenalla Hämeenlinnassa. HPK-Inkkarit vs Ikurin Vire Hockey