lauantaina, helmikuuta 09, 2013

Kiakkoo: Suomi-sarja Ikurin Vire Hockey vs Luja HT

Lauantai-illan kiekkomatsia Tesoman jäähallissa seurasi 67 maksanutta katsojaa. Pelissä kohtasi kotijoukkue Ikurin Vire Hockey jo kolmannen kerran tällä kaudella Luja HT:n Lauttakylästä. Aikaisemmat pelit ovat menneet Lujalle, joten nyt oli kauden viimeinen mahdollisuus Vireellä ottaa jonkinlaista päänahkaa Lujalta. Tosin Vire luisteli kentälle alimiehitettynä, rosterissa oli tällä kertaa vain 4 puolustajaa, ja hyökkääjissäkin oli poissaoloja pelikiellon vuoksi.

Luja aloitti maalinteon ylivoimalla ja kun peliä oli pelattu vajaa kolme minuuttia peli oli jo 0-2 Lujalle. Tässä kohtaa Vireen valmentaja otti aikalisän herätelläkseen joukkuettaan. Luja pääsi helposti syötön katkoihin ja vastahyökkäyksiin. Herättely ei paljon auttanut, sillä vajaan kuuden minuutin pelaamisen jälkeen peli oli 0-3 Lujalle. Vire kaipasi lisää herättelyä ja se tapahtui maalivahdin vaihdoon muodossa. Pelin aloittanut Niko Karttila sai väistyä Juuso Grundströmin tilalta ajassa 5:55. Nikolle kyllä meni helpohkoja maaleja, mutta kyllä maalivahti työssään apua kaipaa puolustajilta ja koko muulta joukkueelta. Jäkiekko kun kuitenkin on joukkuepeli, jossa yksin ei pärjää. Maalivahdin vaihto herätti Virettä. Ajassa 7:16 Joonas Lindfors kavensi pelin lukemiin 1-3 Niko Grönstrandin syötöstä. Loppuerän tilastomerkinnät tulivatkin sitten jäähyistä, joita päätuomari Sami Laaksonen jakoi Vireelle 6 minuuttia ja Lujalle 4 minuuttia.

Toisen erän Luja aloitti väkevästi syötön katkoja ja vastahyökkäyksiä. Tosin peli muuttui hieman kovemmaksi toisessa erässä. Äijää otettiin fyysisemmin ja laidat kolisivat. Taisi siinä pelin tuoksinassa vähän nekkukin aueta Lujan pelaajalta. Vaikka molemmat joukkueet pelasivat samaan tyyliin, fyysisesti ja mailaa ronsisti käyttäen, kaatuilivat Lujan pelaajat enemmän. Ja näihin kaatuiluihin lähti päätuomari Sami Laaksonen mukaan. Pilli oli herkässä ja vähän joka tilanteesta tuli Vireelle jäähy. Jäähy minuutit menivät toisessa erässä Vireelle 8 minuuttia ja Lujalle 2 minuuttia. Maalinteon toisessa erässä aloitti Luja. Ensin 1-4 ja sitten ylivoimalla 1-5. Ajassa 32:02 Tatu Laine kavensi Joonas Lindforsin ja Perttu Lappalaisen syötöistä lukemat 2-5. Erän lopulla Luja maalasi vielä kertaalleen, joten erätauolle mentiin lukemissa 2-6.

Kolmannen erän Vire aloitti lujaa. Ensin ajassa 45:29 Perttu Lappalainen muutti lukemat 3-6 Joonas Lindforsin syötöstä. Ja tästä vain 17 sekunnin päästä, ajassa 45:46, Niko Grönstrand maalasi taululle lukemat 4-6. Vire näytti tulevan mukaan tähän peliin ja kiristävän tahtia. Peli oli saanut aivan uuden luonteen ja kaikki näytti olevan taas auki. Sitten Vire otti jäähyn joka kuitenkin kestettiin. Mutta viimeisen erän puolen välin jälkeen Luja vei tilanteen 4-7. Erän lopussa oli vielä mahdollisuuksia mutta peli pian 4-8,Luja teki maalin tasavajaalla. Ja viimeisellä minuutilla Luja kaunisteli lukemat 4-9, joka onkin pelin lopputulos.

Maalivahtien torjunnat pelissä olivat seuraavanlaiset: Vire, Niko Karttila 3 Juuso Grundström 30, kokonaistorjuntaprosentti 78.57%. Luja, Janne Rantaniitty 28, torjuntaprosentti 87.50%. Jäähyjä jaettiin Vireelle 18 minuuttia ja Lujalle 8 minuuttia. Joukkueiden tehomiehet olivat: Vire, Joonas Lindfors 1+2, Niko Grönstrand 1+1, Perttu Lappalainen 1+1 ja Tatu Laine 0+1. Luja, Veli-Pekka Reiman 2+3, Miika Raittinen 2+3, Edgars Cermnihs 2+0, Nikita Mandrik 1+2, Juha-Pekka Vainio 1+1, Esa Väisänen 1+0, Markus Kankaanranta 0+1, Jesse Kutila 0+1 ja Lauri Aaltonen 0+1.

Tuttuun tapaan alla kuvakollaasi pelistä ja samat kuvat isompina yksittäisinä nurkkaus.net:n valokuvagalleriassa.

Jääkiekon Suomi-sarjaa kaudella 2012-2013 Tesoman jäähallissa Tampereella. Ikurin Vire Hockey vs Luja HT Lauttakylästä