maanantaina, heinäkuuta 02, 2012

Viikon kuva vko 26/2012

Viikon aikana tuli taas kuljettua vähän siellä sun täällä, sen minkä työnteko antoi taas periksi. Vaikka kamera kulkee mukana kaikkialla, ei työpäivien aikana tullut kuvattua oikeastaan mitään. Muutaman kuvan kokeeksi räpsäsin uudella kännykällä ja kikkailin sen sisältämillä kuvankäsittely mahdollisuuksilla. Ja muutenkin kun kulkuvälineenä viikolla oli pääsääntöisesti kaksipyöräiset, kuvat on jälleen kerran napsittu Canon D10 digipokkarilla. Tarvitsisikohan sitä ruveta tutkimaan uusia kameralaukku ehdokkaita, jotta saisi järkkärin kulkemaan mukana, tai sitten uutta kameraa. Ehkä sellainen Micro4/3 systeemin pikkujärkkäriä tai jotain muuta mukana kuljetettavaa, mutta kehittyneempää kameraa kuin D10. Tosin D10 mahtuu hyvin moottoripyörän takin taskuun tai reisitaskuhousun taskuun, eikä säiky huonojakaan oloja. Onhan se reissussa rähjääntynyt, kastunut ja tippunut useita kertoja, ja silti kuvaaminen vain onnistuu.

Tämän kertainen viikon kuva tulee Tampereen Mustalahden satamasta. Se on näin kesäisin minulle vähän sellainen must kahvipaikka, jossa tulee useasti poikkeiltua kahvilla, kun moottoripyörällä liikkuu. Eikä pelkästään tiistaisin kun siellä Pirkanmaan motoristit kokoontuvat, vaan vähän muulloinkin. Kun maanantaina satamassa poikkesin oli laitureissa vielä vanhat höyrylaivatkin. Niitä piti sitten kahvin ja croissantin jälkeen vähän kuvailla. Tykkään tästä kuvasta sen taivaan takia. Tosin taustalla näkyvät Särkänniemen elämyspuiston laitteet hieman latistavat tunnelmaa. Ilman niitä kuvasta olisi saanut mukanavan vanha-ajan tunnelma, mutta en niitä ruvennut kuvankäsittelyn voimin poistamaankaan.

"SISÄVESILAIVA S/S NÄSIJÄRVI II" Maanantai 25.6.2012 klo 1404. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/125 sek, Aukko: 8.0, Polttoväli: 6.2mm.

Sisävesilaiva S/S Näsijärvi II
Tälläistä tällä kertaa. Saa nähdä mitä seuraavat pariviikkoa tuovat kuvauksen kannalta tullessaan. Saa viettä pari viikkoa ansaitulla kesälomalla ja suunnitelmat ovat aivan auki. Mutta mennään eteenpäin ja katsotaan mihin tie vie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.