maanantaina, kesäkuuta 25, 2012

Viikon kuva vko 25/2012

Taas on yksi viikko vierähtänyt ja on aika jaa uusi valokuva tämän otsikon alla. Kuvaaminen painottui aikalailla loppuviikkoon ja niihin tämän vuodenajan peruskohteisiin. Juhannusviikko kun oli. Kokkoa ei tullut kuvattua, mutta hieman kaikkea muuta sitten tulikin. Tämä juhannus liikuttiin kamerakaluston kanssa kevyesti, moottoripyörällä kun liikuttiin. Taskussa ei ollut kuin Canon vesitiivis digipokkari ja Samsung Galaxy SIII kännykkä. Molemmilla tuli näpsittyä jonkin verran kuvia.

Yllättävän hyviin kuviin pystyy tällä uudella kännykällä, vaikka eihän siinä ole optista zoomia, vaan kiinteä polttoväli ja digitaalinen zoomi. Zoomaaminen siis tapahtuu ottamalla askelia lähemmäs, mikäli jostain tarkempaa kuvaa haluaa, digitaalinen kuvan leikkaaminen ei saa aikaiseksi kuin pikselimössä.

Tavallisuudesta poiketen laitan tähän postaukseen nyt kaksi valokuvaa viikon kuva otsikon alle. Juhannuksena auringon laskettua taivaan ranta muuttui mielenkiintoisen punaiseksi, ja yritin sitä saada kameran kennolle tallennettua. Mutta eihän kuvista nyt oikeen tullut sellaisia mitä silmä näkin. Taisi olla vikaa sekä kalustossa että kuvaajassa. Ehkä enemmän kuvaajassa. Siis kaksi miltei samaan aikaan otettua valokuvaa, samalta paikalta ja samasta kohteesta. Toinen otettu Canon Powershot D10 digipokkarilla ja toinen Samsung Galaxy SIII älypuhelimella. Kuvat on pienennytty alkuperäisistä nettiin laittoa varten. Voitte vaikka itse päätellä kumpi tekee parempaa jälkeä.

"AURINGONLASKUN JÄLKEEN by Canon" Sunnuntai 24.6.2012 klo 2348. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/2 sek, Aukko: 4.0, Polttoväli: 11.6mm.

Auringonlaskun jälkeen by Canon.

"AURINGONLASKUN JÄLKEEN by Samsung Galaxy SIII" 24.6.2012 klo 2344. Samsung Galaxy SIII. ISO:640, Valotusaika: 1/17 sek, Aukko: 2.6, Polttoväli: 3.7 mm. Kuva koostettu puhelimessa, sen HDR ohjelmatilalla.

Auringonlaskun jälkeen by Samsung.


1 kommentti:

  1. Samsungilla otettu kuva on ihanan pehmeä! Hienoja toki molemmat!
    Aurinkoista kesää! :-)

    VastaaPoista

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.