tiistaina, kesäkuuta 05, 2012

Viikon kuva vko 22/2012

Aina välillä luonnossa kulkiessa tulee vastaan jotain mielenkiintoista ja valokuvattavaa. Tosin tälläisillä extempore matkoilla on harvemmin mukana järjestelmäkamera 300 mm objektiivin kanssa, taskussa on vain digipokkari. Ja aina silloin tällöin tämä järkkärin ja kunnon optiikan puuttuminen oikeen harmittaa. Kamera reppu on hieman liian iso näillä pikkureissulla kannettavaksi, ja olkalaukku on hieman hankala kun koiriakin pitäisi kuljettaa mukana, ja aina välillä remmissäkin. Nyt sunnuntaina kävi viimeksi niin, että oikeen otti päähän kun ei ollut kunnon optiikkaa ja kameraa mukana. Sitä olisi tarvittu. No digipokkarillakin sai kuvan näpsästyä ja tietokoneella hieman gropata vielä sitä, mutta kuitenkin...

Vastaan sanan mukaisesti ui Härkälintu (Podiceps grisegena). Tämä uikkua muistuttava isokokoinen vesilintu oli itselle ja mukana kulkijoille uusi tuttavuus, joten pitihän siitä yrittää ottaa valokuvaa. Vaikka eihän Härkälintu ole mitenkään uhanalainen tai harvinainen lintu Suomessa, pikemminkin elinvoimainen laji. Wikipedia kertoo Härkälinnusta näin:
Uikkumainen vartalonmuoto, pitkähkö kaula, tukeva pitkä nokka. Tummanharmaa vartalo, punertavanruskea kaula, vaalea poski ja kurkku, musta päälaki. Silkkiuikusta erottuu punaisen kaulavärin ja sileän pään takia (ei töyhtöä) Jalat ovat kiinni hyvin takana, mikä auttaa uimista mutta haittaa kuivalla maalla kävelyä. Pituus 40–46 cm, siipien kärkiväli 80–85 cm, paino 500–800 g. Ääni soidinaikana voimakkaita mylväisyjä "ua-ääks".

 Täytyy yrittää vielä löytää aikaa ja mahdollisuutta päästä järjestelmäkameran kanssa tähän samalle paikalle ottamaan parempaa kuvaa.

"Härkälintu" Sunnuntai 3.6.2012 klo 1429. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/200 sek, Aukko: 4.9, Polttoväli: 18.6mm.
Härkälintu (Podiceps grisegena)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.