maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Viikon kuva vko 15/2012

Näin keväällä tulee pysyttyä aika vahvasti erilaisissa vesiaiheissa, kuten olette jo varmaankin huomanneet erilaisista postauksista tänne blogiin. Eihän siihen mitään muuta syytä löydy, kuin se että lumien sulaminen saa veden virtaamaan puroissa ja ojissa, ja muodostaa mielenkiintoisia kuvausmahdollisuuksia. Kohta jo koittaa kesä tai ainakin lämpimämmät ilmat ja vesien määrä näissä lähipuroissa romahtaa. Pakko ottaa kuvia silloin kuin on mahdollista, ja kokeilla erilaisia mahdollisuuksia oppien uutta.

Koirien ulkoilutusreitti sivuaa mielenkiintoista puroa. Puro on pääosan sulasta ajasta miltei tai täysin kuiva, mutta rankkojen vesisateiden tai lumien sulamisien jälkeen purossa virtaa hieman enemmän vettä. Olen siitä ottanut kokeilumielessä muitankin kuvia, kuten tämän. Ja nyt taas olin kamerani kanssa puron varrella. Tosin tällä kertaa olin hieman paremmin varustatunut, mukana oli järkkäri, siihen pari objektiivia ja niihin HD4 suodatin ja jalusta. Nyt pääsisi kokeilemaan pitkän valoitusajan kuvia oikeen kunnolla. Tarkoitus oli saada virtaavasta vedestä nauhamaista ja pehmeää. Tässä alla on yksi aikaan saannoksistani näytillä. Erilaisia kuvia tuli otettua kymmeniä ja taas oppi kaikenlaista uutta.

"KIVI PUROSSA" Keskiviikko 11.4.2012 klo 1136. Canon EOS400D + EF 75-300 + HOYA HD4. ISO:100, Aukko: 32, Valotusaika: 5 sek, Polttoväli: 155 mm.

KIVI PUROSSa
Kivi purossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.