maanantaina, marraskuuta 21, 2011

Viikon kuva vko 46

Vaikka sää ja näkymät pysyvät vieläkin harmaana ja synkkänä, tuntuu kuvauskohteita pikkuhiljaa taas löytävän paremmin. Erilaiset tapahtumat kun tuppaavat lisääntyä näin joulun lähestyessä. Ne saavat ihmiset liikkeelle ja siinä samalla kameran kanssa kulkijan etsimään lisää kuvattavaa. Vaikka tapahtumat taitavat joka vuosi ollakkin samanlaisia ja samalla pohjalle rakennettuja, löytää niistä aina välillä jotain uutta valokuvattavaakin.

Viikolla 46 lähdettiin oikeen tarkoituksella Tampereen keskustaan kameran kanssa kulkemaan. Tampereella kun on menossa Valovoimainen Pirkanmaa kampanja, joka tuo erilaisia valotapahtumia ja valoa tähän niin pimeään ja harmaaseen syksyyn. Ja yksi kampanjan tapahtumista tai jutuista ovat erilaiset valotapahtumat täällä Tampereella. Eri kohteita tai paikkoja valaistaan erilaisten ammattilaisten ja erilaisten välineiden avulla muutamaksi viikoksi. Ensimmäinen tälläinen kohde oli Tampereella Hämeenpuistossa kaupunginkirjasto Metson läheisyydessä. Kyseessä on valoteos Hehku.
14.11.–27.11.2011
Ympäröivän kaupungin häly unohtuu tietä reunustavien puiden pehmeässä hämyssä. Valkoinen puistonpenkki houkuttelee tunnelmoimaan, käsi tarttuu toiseen. Valokeilassa suudellessamme olemme oman elokuvamme tähtiä: Hetki on vain meidän.
Hehku on Tamperelaisen valosuunnittelija Roope Siiroisen (TeM, PLDA) taidonnäyte. Hämeenpuiston valaistuksen tarkoituksena on luoda paikkoja, joissa ihminen itsessään on valaistuskohde.
- Teatterimainen, kohde- ja seuraajavaloa muistuttava ympäristö tarjoaa arjen keskellä mahdollisuuden hypätä hetkeksi parrasvalojen kohteeksi. Lämpimällä valolla luodaan Hämeenpuistoon hehkuva käytävä samalla kun valitut, viileäksi valaistut kohteet elävöittävät ja jäsentävät tilaa. Kylmän ja lämpimän kontrasti on aina herkullinen,Siiroinen kertoo teoksesta.
Hämeenpuiston valoteoksessa kokeillaan uutta, teatterista tuttua tekniikkaa, jossa kohdevalaistut puistonpenkit kutsuvat ihmisiä osaksi valoteoksen ilmettä.
- Ainutlaatuinen tunnelma syntyy esimerkiksi pariskuntien istuutuessa valkoisen puistonpenkin kohdevaloon tunnelmoimaan. Aukion keskelle rajattu valokiila luo kaikille avoimen estradin,Siiroinen kuvailee teoksen eri ulottuvuuksia.  
Lähde: http://www.valovoimainen.fi/valotapahtumat/hameenpuisto14-2711
"HEHKU" Torstai 17.11.2011. Klo 1909. Canon EOS400D ja EFS 18-55. ISO: 100, Valotusaika: 2.0 sek, Aukko: 4.0, Polttoväli: 27 mm.

Hehku
"HEHKU" Torstai 17.11.2011. Klo 1909.Canon EOS400D ja EFS18-55. ISO: 100, Valotusaika: 2.0 sek, Aukko: 4.0, Polttoväli: 27 mm.

Hehku
Lisää Valovoimaisen Pirkanmaan valotapahtumia tulee sitä mukaan kun niitä järjestetään. Pyrin jokaisesti jonkilaisen kuvan saamaan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.