lauantaina, marraskuuta 26, 2011

Kiakkoo: II-div Ikurin Vire Hockey - HPK-inkkarit

Ei mikään kaiken kattava raportti II-divisioonan jääkiekkopelistä Tesoman jäähallista Tampereelta, mutta laitetaan nyt muutama miete blogiin, ja pari valokuvaa kanssa. Tuli käytyä lauantai iltana "Tesoma Gardenissa" katsomassa "paikallisjoukkueen" esitystä. Vastakkain olivat Ikurin Vire Hockey, tuosta viereisestä kaupunginosasta ja Hämeenlinnalainen HPK-inkkarit. Ikurin Vire Hockeyhän aloitti pitkästä aikaa kiekon pelaamisen tänä syksynä III-divisioonasta ja nousi syksyn lopulla II-divisioonaan puhtaalla pelillä.

Siitä on jo aikaa kun olen läheltä seurannut näitä alasarjojen pelejä, taitaa olla omalta jääkiekkotuomari ajalta, tuolta 15-20 vuoden takaa, joten en oikeen tiennyt mitä odottaa. Mutta peli taisi olla kuitenkin aikalailla omat kuvitelmani täyttävää. Monen tasoisia pelimiehiä ja kovaa yritystä. Aina välillä into ja yritys korvasivat taidot, ja peli meni sähellykseksi. Olihan seassa muutama todella hieno yksilösuoritus, niin kuin reeneissä harjoiteltu kuvio. Pelkäsin, omien kokemuksieni perusteella, että peli menee jossain vaiheessa huitomiseksi ja ylimääräisen väkivallan ja kohelluksen käytöksi, sekä sitä kuinka peli pysyy tuomareiden hanskassa. Ja olihan niitä ylimääräisiä huitomisia ja liiallista yrittämistä, jotka näkyivät pienenä "haastamisena" ja väkivaltaisuutena. Mutta ei kuitenkaan niin hirveästi kuin olin pelännyt. Vaikka tuomareilta muutama selkään kohdistunut taklaus menikin läpi sormien, oli peli yllättävän siistiä.

Mitä huomioita pelistä jäi käteen? Kiekkoa voisi lainata niille muillekin pelaajille vähän useammin. Nyt taisi olla muutamalla pelaajalla vähän liikaa yksin yrittämistä. Nopeita syöttöjä ja kiekko liikkumaan. Taklaukset oikea aikaiseksi ja oikeaan kohteeseen. Luisteluharjoituksia, nyt rupesi jo osalla pelaajista painamaan jaloissa. Ja mikä tärkeintä. Pidetään se oma pää kylmänä. Vaikka vastustaja kuinka prässää ja käyttää ehkä rumiakin keinoja, pitäisi pysyä kylmänä ja antaa vastustajan ottaa niitä jäähyjä. Se on vaan kylmä totuus niin SM-liigassa kuin näissä alasarjojenkin peleissä, että erikoistilanteista tulee niitä maaleja.

Mutta peli on kyllä ihan katseltavaa ja kun lopputulos, 6-4, oli vielä tyydyttävä niin kyllä minut toisenkin kerran saa katsomaan näitä pelejä.

Ja tässä näitä valokuvia. Lisää täältä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.