maanantaina, lokakuuta 24, 2011

Viikon kuva vko 42

Jälleen ollaan kiinni omassa tämän hetken suosikki aiheessa. Veden äärellä, pitkällä valoitusajalla. Tämän kertainen viikon kuva tulee taannoiselta pojan kanssa tehdyltä pikku seikkailulta Helvetinjärven kansallispuistosta. Sieltä otettuja kuvia on jo julkaistu edellisessä blogikirjoituksessa, mutta laitetaan nyt vielä yksi kuva jakoon tänne bloginkin puolelle. Vaikka mukana oli kaksi kameraa, Canon Powershot D10 ja EOS400D tuli kuvat otettua pokkarilla. Järkkärissä kun oli 300 mm putki kiinni, jos olisi tarvinnut kuvata jotain kauempana olevaa. Tällä kertaa ei sellaista kuvattavaa tullut.

Kuvasta sen verran, että onnistuin mielestäni hyvin tavoittamaan vesiputouksen tunnelman pokkariksi. Virtaava vesi on melko hyvin muodostunut valkoiseksi nauhaksi, eikä kuva ole hirveästi palanut puhki mistään kohtaa. Pokkarissa kun ei ole sen tarkempia valotusajan säätöjä, ainoastaan yökuva modessa pystyy säätämää valotusaikaa sekunneissa, mutta sillä palaa kuvat päivisin puhki. Pääsin kuitenkin pitkään valotusaikaan siten, että varjoisessa metsässä säädin manuaalisesti salaman pois käytöstä ja ISO arvon 80. Näin kamera suostui ottamaan jopa 1/3 sek valotusajalla kuvan. Siinä piti vain kamera pitää vakaasti kädessä, mitään jalustaa kun ei ollut mukana.

"PEIKKOPUTOUS" Torstai 20.10.2011 klo 1417. Canon Powershot D10. ISO: 80, Valotusaika: 1/3 sek, Aukko: 2.8, Polttoväli: 6.2 mm.


Peikkoputous. Helvetinjärven kansallispuisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.