Tällä kertaa testissä on siis verkkokauppa.com:in Ahvenanmaalta suoratoimituksena myymä kauko-ohjattava helikopteri. Tuote numero 45347 Miniatyre Gyro Helicopter Thunder, hinta 19,90 € postikuluineen. Tilasin tuotteen torstaina 16.9. ja postimies tai -nainen oli yrittänyt tunkea sitä postiluukusta tiistaina 21.9.. Melko nopea toimitus noin kirjeenä. Tosin itse pääsin hakemaan tuotteen lähipostista vasta keskiviikkona 22.9., paketti kun ei sitten mahtunutkaan omaan postilaatikkoon. Ja kokoamaan näin torstaina 23.9..
Kaikki helikopterin osat oli pakattu laatikon sisällä muoviin. Laatikon sisäpuolella oli muuta kuva ja tekstinpätkä kokoamisohjeita ja lennättämisohjeita. Mitään varsinaista ohjekirjaa ei mukana tullut. Itse Helikopteri oli muuten valmiiksi koottu, mutta ylemmät roottorinlavat olivat irti. Missään kohtaa ohjeissa ei varsinaisesti kerrottu mitkä mukana tulleista lavoista kuuluisivat mihinkäkin kohtaan. Mutta nopealla päättelyllä oikeat lavat löytyivät ja samoin kiinnitystarvikkeet. Alemma lavat ovat merkitty B -kirjaimella ja ne ylemmät lavat A -kirjaimella. Mukana tuli myös yksikappale varalapoja kumpaankin sekä ylä- että alaroottoriin. Helikopterin saattaminen noin lentokuntoon ei vienyt montaakaan minuuttia. Mukana tulleella ruuvimeisselillä kiinnitti lavat ja kiristi vielä alalavat, niin kone oli koelentoa vaille valmis.
Ohjaimen kanssa olikin sitten vähän enemmän hommaa. Se oli kolmessa eri osassa ja lisäksi piti kiinnittää ohjainvivut ja muut tilpehöörit. Jonkin verran kokoamisessa tarvitsee kokemusta elektroniikan kiinnittämisestä. Varsinkin siitä kuinka piirilevyjä käsitellään, niihin ei välttämättä kannata tarrata suoraan kädellä kiinni. Staattisen sähköiskun vaara ja vaara siihen että käsistä irtoaa rasvaa juotuspinnoille on olemassa, vaikka piirilevyssä ei nyt niin hirveästi osia kiinni ollutkaan. Mutta piirilevynkin sai mukana tulleilla ruuveilla kiinni oikeaan paikkaan pitämällä reunoilta kiinni. Takakannen kiinnittämisessä tarvi olla tarkkana etteivät johdot jää kansien väliin ja mene poikki. Ne kun eivät ole kaikkein vahvimpia ja paksuimpia. No tarkkuudella ja huolellisuudella kaikki menee ja meni hyvin, ja ohjainkin oli nopeasti koottu. Vielä 6 kpl AA-pattereita takakannen sisään, latausjohto kiinni helikopteriin ja hetken päästä kokeilemaan. Mukana tuli myös USB-päinen latausjohto, eli helikopterin saa ilmeisesti ladattua myös tietokoneen USB-portista. Tästä ei kyllä ollut mitään mainintaa missään ohjeissa tai lähetyslistassa.
Koko setin kokoamiseen meni noin ½ tuntia. Ei mikään ylitsepääsemättömän vaikea urakka. Pitäisi onnistua kaikilta yli 15-vuotiailta, joille helikopteri on ohjeiden mukaan suositeltu.
Kokoa tällä helikopterilla on seuraavanlaisesti:
Pituus: 20 cm
Korkeus: 10 cm
Roottoreiden halkaisija: 17 cm
Seuraava vaihe on sitten opetella lentämään tällä lelulla. Ensin tietenkin vain nousuja ja laskuja, sitten varovastai leijumista paikallaan. Lopuksi kone lentääkin johonkin suuntaan täällä sisällä. Mutta mihin se on sitten seuraavan jutun aihetta. Ja ehkä tästä lähdetään polulle, joka vie johonkin. Polulle joka voi tulla kalliiksi, 19,90 € helikopteri voi saada innostuksen näihin laitteisiin, ja lisää ja isompia ja aidompia tulee hankittua. Sen näkee sitten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.