perjantaina, lokakuuta 18, 2024

Koripalloa: Pyrintö vs EBT (Naisten Korisliiga)

Koripallo kuvaus jatkui Naisten Korisliiga ottelulla Pyrintö vs EBT Pyynikin palloiluhallilla. Surkean ensimmäisen puoliajan jälkeen upea nousu Pyrinnön naisilta toisella puoliajalla ja varsinkin neljännellä jaksolla. Voitto Tampereella lukemin 77-74. Alla kuvakollaasi muutamasta ottelukuvasta, ja tuttuun tapaan enemmän ja isompia kuvia joko NurkkausPhotosin facessa tai Flickr-albumissa.

Pyrintö vs EBT, Naisten Korisliiga 18.10.2024


Koripalloa: Pyrintö Akatemia vs Raiders Basket M1DA

Kauden 2024-2025 ensimmäiset sarjapelit kuvattu. Pyynikin palloiluhallilla kohtasivat Miesten Divisioona A:ssa Pyrintö Akatemia ja Raiders basket Järvenpäästä. Lopputulos kotijoukkueelle 101-81. Kuvakollaasi alla ja kuvia tuttuun tapaan joko NurkkausPhotos facessa tai Flickr albumissa.

Pyrintö Akatemia vs Raiders basket, Pyynikin palloiluhalli 17.10.2024


keskiviikkona, lokakuuta 02, 2024

Patikointi: Joutsijärven kierto

Katso koko näytöllä

Joutsijärven kierto, Ulvila
Lat 61° 29,72
Lon 22° 11,94
Lämpö 3 - 19 °C
Matka 35 km
Aika 1 d 2 h 16 min (liikkeellä 7 h 4 min)
Nousu 443 m

Kirpeässä syyskuun lopun auringon paisteessa suunattiin reilu 70 km Mansesta länteen. Ulvilaan ja siellä Joutsijärven rannalle. Tarkoituksena patikoida n 30 km lenkki Joutsijärven ympäri yhdem yön taktiikalla. Ensin myötäpäivään järvi ympäri ja noin puolessa välissä yöpyminen vanhassa korsussa. Ja seuraavana päivänä loput lenkistä lähtöpaikalle.

Maasto Joutsijärven ympärillä on melko kivikkoista ja pientä mäkeä ylös-alas. Aika raskasta, mutkittelevaa polkua pitkin poikin ja aina välillä pitkospuita ja pikku siltoja ojien yli. Todellakin vähän kuljettuja polkuja, ei mitään sorastettua kansallispuisto baanaa. Järven ympäri kulkee kohtuu hyvin merkattu polku. Punaisia täpliä puissa ja isommissa kivissä. Välillä näkyi 5-6 merkkiä yhdellä silmäyksellä. Pohjoisnurkalla, Kustaan savupirtin ja korsun tienoilla polku oli huonoimmillaan. Heikosti maastossa näkyvä ja huonommin merkattu.

Kovin paljon ei Joutsijärvellä ole erityistä nähtävää. Jos nähtäväksi laske paikka paikoin melko erämaamaista maisemaa. Kustaan savupirtti ja jo edellä mainittu yöpymispaikkamme korsu käyvät nähtävyyksistä. Kokemista tarjoaa tietenkin kaksi vesistön ylitystä muilla kuin silloilla. Järvi ylitetään vaijerilossilla ja -veneellä länsipuolella. Tauko- ja yöpymispaikkoja on hyvin tarjolla, laavuja ja telttalaudoituksia siellä täällä ja muutama autiotupa. Autiotupiin ei näillä leveysasteilla useasti törmääkkään. 

Tällä kierroksella muonitus hoidettiin helpoimman kautta. Rinkkaan pakattiin kotimaisen Leaderin valmisretkiruokia. Lisää vain kiehuva vesi ohjeen mukaan ja nauti. Ja totta kai mukana kulki pakolliset nuotiomakkarat. Kahvivedet niinkuin muukin kuuma vesi kiehui nopeasti Primuksen kaasukeittimellä.

Melko hapokas reissu. Vähän tuli optimistisesti arvioitua kulkunopeus ja ali arvioitua veden kulutus. Vettä kannattaa ottaa mukaan reilusti tai ainakin vedenpuhdistus välineet. Muutama kaivo reitin varrelta löytyy, mutta niiden puhtauteen ja käyttökelpoisuuteen ei kannata luottaa. Mutta tulipa tämäkin reissu käveltyä ja hyvissä sielun- ja ruuminvoimissa siltä palattiin. Väsyneenä mutta tyytyväisenä suoritukseen.

Muutama valokuva tuli napsastua Olympus TG-5 pokkarilla ja videomateriaaliakin tuli kerättyä. Alla kuvia. 

Vaijerilossilla salmen ylitys



Kustaan savupirtti 

Kustaan savupirtti 

Kankurin korsu







torstaina, syyskuuta 26, 2024

Koripalloa: Pyrintö vs Vimpelin Veto, preseason

Koripallon preseason kuvailut jatkuivat Pyynikin palloiluhallissa. Tällä kertaa kentällä ottivat mittaa Naisten Korisliiga joukkueet, Tampereen Pyrintö ja Vimpelin Veto. Kaudenesiotteluksi melko kovaakin vääntöä nähtiin varsinkin toisella puoliajalla. Nyt mukana kulki Canon EOS M50 mkII ja Sigman DC 17-50 mm, yhdistelmä jolla olen tottunut tässä viimevuosina koripalloa kuvaamaan. Tässä alla kuvakollaasi ja enemmän isompia kuvia tuttuun tapaan Flickrn koripallo -albumissa.

Pyrintö - ViVe, Naisten korisliiga Preseason


torstaina, syyskuuta 19, 2024

Patikointi: Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto

Sumuinen aamu valkeni Tampereella kun lähdettiin ajamaan kohti Puurijärven ja Isosuon kansallispuistoa. Ja vielä matkallakin paikka paikoin oli nähtävissä melkoisia hernerokkasumuja, mutta kun päästiin perille oli päivä muuttunut tasaisen harmaaksi. Sumu oli hälvennyt maanpinnalta, mutta aurinko ei kyennyt vielä paistamaan pilvikerroksen läpi. Loppumatkasta sitten sekin koettiin, päivästä paljastui ihan mukiinmenevä lämmin päivä.

Mukana olleen, tämän kansallispuiston, ensikertalaisen kanssa kierrettiin ensin suolenkki näkötorneineen ja turvesuulineen, ja jatkettiin joen varren nuotiopaikalle. Oli muuten hyvässä kunnossa oleva laavu. Siisti, polttopuita reilusti ja seinään kiinnitetty klapikone sekä teltoille pohjat oikeen taukopaikokkojen huippuesimerkki ja muille malli. 

Suolla itsessään ei ollut paljon mitään nähtävää, paitsi suo itse. Nyt vielä ei muuttolintuja paljon näkynyt, muutama hanhiparvi lenteli korkealla pilvien seassa. Taitaa olla syysmuutto vähän myöhässä?

Pari valokuvaa ja videon pätkä tuli kuitenkin napsastua. Valokuvat Samsung Galaxy s22+ ja DJI Mavic Mini dronella, video Insta360 OneR ja dronella. Alla muutama kuva.







keskiviikkona, syyskuuta 18, 2024

Tallinna, syyskuu 2024

Pari lämpöistä päivää Tallinnassa syyskuun puolessa välissä. Taitaa olla kohta miltei kymmenkunta vuotta siitä kun olen Tallinnassa poikennut. Melkoisesti on kaupunki muuttunut tänä aikana. Sataman seutu on siisteytynyt ja uutta liikennejärjestelyä pukkaa urakalla. Kohta taitaa ratikalla päästä satamaan ja sieltä pois. Ja muutenkin on kulkuyhteyksiin panostettu, varsinkin jalankulkijoiden. Nyt jo ihan mielellään käveli kohti vanhaa kaupunkia ja keskustaa. Tuntui että autoilijat olisivat rauhoittaneet "koheltamistaan" ja liikenne vaikutti ei-niin-itäeurooppalaiselta mitä se joskus oli. Polkupyörä näkyi yllättävän paljon liikenteessä, niille rakennetuilla pyöräteillä.

Mutta se mikä ei ole muuttunut vanhoilta ajoilta, on tarjoilijoiden ja muiden aspahenkilöiden myrtsiys ja epäkohteliaisuus. Yhä edelleen ravintolassa saa odottaa kiukkuisen oloista töykeää henkilöä ruokalistan tai laskun kanssa. Jotenkin tuntuu että muissa Baltian maissa on jo päästy enemmän eroon tästä mielenlaadusta. Tosin tämä vain lyhyellä ja pienellä otannalla Tallinnan keskustasta. Ravintola hinnat lähentelevät vanhassa kaupungissa jo Suomen hintoja. Ei ole enää niin halpa kaupunki kuin joskus oli. Tosin sataman marketeista saa vielä edullisesti alkoholia ja tupakkaa. Taitaa suomalaista ne vielä houkuttaa.

Tällä kertaa kuljeskeltiin ympäriinsä vanhaa kaupunkia ja sen ympäristöä ihan turisteina, katseltiin ja kuvattiin mitä nähtiin. Balti Jaami Turg oli ihan koettava paikka, tosin ei sieltä mitään ostettavaa löytynyt. Ja vanhan kaupungin kadut ja kujat portaineen. Sen verran turisteja oltiin että Pyhän Olavin kirkon torniin kiivettiin katsomaan maisemia. Ihan ei huonojalkaiselle suositeltava paikka, joku 250 tai enemmän, erikokoista kierreporrasta ylös torniin.

Tälläkin kertaa, niinkuin viime vuonna Riikassa, oli mukana kameran korvikkeena pelkästään Samsung Galaxy S22+. Ja se kiinni DJI OM6 gimbaalissa videokuvaa tasoittamassa. Mutta silläkin pärjää kun tietää rajoitukset, vaikeata se vielä on mutta pikkuhiljaa kehitytään. Muutaman valokuvan laitan taas tähän blogiin. Ja videon kunhan sen saan koostettu.


















torstaina, syyskuuta 12, 2024

Koripalloa: Pyrintö - Bisons, preseason

Koripallo kausi polkaistiin käyntiin Pyynikin palloiluhallilla preseason ottelulla Pyrintö vs Bisons. Harjoittelun pikkiin meni kotijoukkueen pelaaminen, mutta niin meni tämän äijän kuvaaminenkin. Ihan väärä kalusto jäänyt kameralaukkuun kesältä, joten kuvaaminen oli vähän räpiköintiä. Vanha sotaratsu Canon EOS700D yritti napsia kuvia Tamronin SP 70-200 läpi. Jotain jäi kennolle, mutta suurin osa oli taas ihan suttua. Ehkä sitten joskus parempia kuvia. Tässä alla kuitenkin kuvakollaasi ja samat kuvat isompina Flickrin koripallo-albumissa.

Pyrintö - Bisons, preseason 2024-2025


tiistaina, syyskuuta 10, 2024

Historiaa: Askolan hiidenkirnut

Vähän lisää vielä Askolan hiidenkirnuilta. Insta360 OneR kameralla kuvattu videon pätkä.



keskiviikkona, syyskuuta 04, 2024

S/S Tarjanne.

Sisävesi romantiikkaa parhaimmillaan. Höyrylaivalla Ruovedeltä Virroille. S/S Tarjanne kuljetti taas kesän aikana ihmisiä Runoilijan tiellä Tampereen Mustalahdesta Virroille. Tänä vuonna kuljettiin edelliskesänä kesken jäänyt reissu loppuun, Ruovedeltä Virroille. Näistä molemmista juttua blogin aikaisemmissa kirjoituksissa.

Tässä video jonka kuvasin ja koosti tältä elokuun alun laivamatkalta. 



keskiviikkona, elokuuta 07, 2024

Kesäteatterissa: Dingo-musikaali

Komedia teatteri Tampereella pyörittää ulkoilmanäyttämöllään kesän aikana Dingo-musikaalia. Valkeakosken Juice-musikaalin innoittamana suunnattiin sinne katsomaan minkälaiset nostalgia pläjäykset tästä saataisiin aikaiseksi.

Parempi puolisko oli vanhana Dingon fanina liekeissä ja sai musikaalista irti sen mitä pitkin. Itsellä olikin sitten hieman ristiriitaiset tunnelmat. Ikinä en ole ollut Dingo fani, silloin 80-luvun puolessa välissä Länsi-Tamperelaisena ei ollut muuta kuin Popeda, ja ehkä hieman Eppu Normaali ja tietenkin Juice bändeineen. Enkä Dingon uusina tulemisinakaan ole ollut suuresti kiinnostunut bändistä. Mutta toisaalta kaikki kappaleet olivat jollain tasolla tuttuja, onhan radio ja silloiset kokoelma lp:t ja cd:t soittaneet kappaleita urakalla. ¨

Ei esitys huono ollut. Ei missään nimessä. Yleisö eli mukana laulaen ja taputtaen, ja allekirjoittanutkin sai itsensä liikkeelle rytmikkääseen taputtamiseen. Ihan kaikki huumori ei välttämättä uponnut, ei ainakaan minuun. Mutta kesäteatterin pitää olla kevyttä, ja huumorialla keveyttä saadaan.

Tämänkin esityksen taltiointi, niin kuin aina oli kielletty. Mutta loppukumarrusten aikana blogin koristeeksi nappasin pari kuvaa. Ihan sallitusti siis.




tiistaina, elokuuta 06, 2024

Historiaa: Askolan hiidenkirnut

Matka johdatti kulkijan Askolaan ja siellä oleville Hiidenkirnuille. Parkkipaikalta reilu 500 m käveltävää metsän siimeksessä olevalla kalliolle ja siellä odottaville hiidenkirnuille. Jotenkin ristiriitaiset tunnelmat näistä näkymistä. Valokuvien ja mielikuvituksen perusteella ajatuksissa pyöri jotain hienoa ja mahtavaa,  mitä jääkausi on saanut aikaiseksi. Suuria kuoppia kalliossa ja vielä hyvällä säkällä kuopan muodostanut kivi pohjalla. 

Todellisuus oli hieman erilainen. Pieniä ja hieman roskaisia hiidenkirnuja, joiden pohjalla enemmän tai vähemmän vettä. Pari isompaa, mutta enemmän pienempiä. Tai en tiedä onko hiidenkirnut aina tämän kokoisia, muita kun en ole nähnyt. Tosin tästä jäi kipinää ja halua nähdä muita hiidenkirnuja. Hieman vertailla mitä on tarjolla. 

Vaikeita kuvattavia. Mutta muutaman valokuvan kännykällä näpsäsin ja jotain videon pätkääkin yritin tallentaa. Alla tuotoksia.