torstaina, lokakuuta 26, 2023

Patikointia: Heräjärvi

Hiekkaharjujen keskellä pieni kirkasvetinen järvi. Niin kirkas, että kuulemma pohjan näkee ihan vaan katsomalla mistä päin rantoja vaan. Ympäri kiertää polku ja harjun päällä on laavu. Yksi laskuoja laskee järvestä pois. No sehän pitää mennä katsastamaan ja kuvaamaan. Sellainen on Heräjärvi Jämsässä.

Nyt ei päässyt tarkastamaan veden kirkkautta, koska pakkaset olivat jäädyttäneet kannen veden pintaan. Ja hienoinen lumi kerrostuma peitti jäätä. Sen verran kuitenkin näki, että hiekkapohja ja siellä täällä uppotukkeja. Tiedä sitten kuinka syvä järvi on syvimmillään, mutta kai siellä ainakin snorklata voisi? Ainakin kanootilla tai sup-laudalla pinnalla kulkea. Laskuojassa vesi oli todellakin kirkasta. Harvemmin olen ojassa nähnyt niin kirkasta vettä. Järven ympäristössä olisi muutenkin mielenkiintoista kulkea. Alue on vanhojen metsien suojelualuetta, hiekkapohjaista harjua, vanhoja puita väärällään. Ja järvi tosiaan supassa. 

Muutama valokuva tuli reissusta napattua. Niin ilmasta kuin maastakin, alla kuvakollaasi. Ja isompia kuvia enemmän Flickrin valokuva-albumissa. Sekä video Youtubesta.
Ps. Jämsässä on muuten kaksi Heräjärveä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.