sunnuntaina, syyskuuta 03, 2023

Popeda - Ratinasta poikki

Se oli sitten siinä? Popedan viimeinen keikka Ratinan stadionilla. Reilu 28 000 jotakuin märkää fania näki kaksi ja puolituntisen setin tuttua ja turvallista roketti rollia. Muutamalla vähän vanhemmalla biisillä höystettynä, hyvin edennyt keikka. Alkuun vähän tykitystä, sitten rauhallisempi jakso ja loppuun taas kunnon rokkia. Ja yleisö oli mukana joka kappaleen. Tuttua ja turvallista. Mutta onko taru kuitenkaan tässä? Costello kyllä kutsui jokaisen Popedan 50-vuotis konserttiin Olympiastadionille tai johonkin. Mutta millä kokoonpanolla?

Popeda voi instituutiona lopettaa, mutta Popedan rock'n'roll ei lopu koskaan. Tosin kukaan muu ei pysty Popedaa esittämään niin kuin Pate. Tämä tuli hyvin esille Jennin, Paten tyttären, esittämässä Eläinten vallankumouksessa. Hyvin vedetty hieno biisi, mutta Popedamaisuus puuttui. Ja ehkä sama on odotettavissa Costi & Rocknroll boysin keikolla. Popedan biisejä kuullaan, mutta ei Popedaa. Siihen täytyy vain kuulijan tyytyä ja tottua.

Itse kyllä nautin keikasta. Tässä vuosien varrella on tullut nähtyä ja kuultua Popedaa eri paikoissa ja eri kokoonpanoilla, siellä sun täällä. Ensi kosketus jostain ihan 80-luvun alkupuolelta Ikurin Virelästä, näihin suuriin stadion- ja jäähallikeikkoihin. 

Tällaisella soittolista keikka eteni:

 1. Raswaa koneeseen
 2. Matkalla Alabamaan
 3. Palle and the Boys
 4. Oodi Tom Robinsonille
 5. Kakskytä centtiä
 6. Lihaa ja perunaa
 7. Rokkikone
 8. Soittomatkalla
 9. Tahdotko mut tosiaan
 10. Elän itselleni
 11. Punaista ja makeaa
 12. 20 vuotta sikana
 13. Tohtori Mustajärvi
 14. Rio de Janeiro
 15. Eläinten vallankumous
 16. Tää on se yö
 17. Aino
 18. Tapparan mies
 19. Kellot lyö
 20. Oodi makkaralle
 21. Repe ja Lissu
 22. Delilah
 23. Pohjantähden alla
 24. Kersantti Karoliina
 25. Kaasua
 26. Kuuma kesä
 27. Kun mies unelmoi
 28. Sukset
 29. Ukkometso
 30. Da Da
Vaikka nyt hyvästeltiin reilun 30-vuoden Popeda elo, en silti malttanut olla ottamatta muutamaa kännykkäkuvaa. Ihan vaan yleisön seasta Samsung Galaxy S22+ kännyllä.


Ja olihan siellä pari lämppäribändiäkin, niinkuin stadionstaroilla on. Martti Servo ja Napander sekä Vesterinen yhtyeineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.