torstaina, toukokuuta 11, 2023

Ilmailusta ammatti

Muutaman vuoden tauon jälkeen päästiin taas lentokentälle ja kerosiinin hajun pariin. Ilmailusta ammatti tapahtumaa järjestettiin taas Koronan ja Ukrainan sodan aiheuttamien ongelmien jälkeen Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Tälläkin kertaa Satakunnan Lennosto toimi järjestäjänä, mutta mukaan oli tullut Tredun lentotekniikka koulutus ja Patria Pilot training, ja paikkakin oli vaihtunut viimeksi mainittujen hallille ja platalle kentän toiselle puolelle. Hyvä näin, ehkä helpompi järjestettävä vallitsevassa maailman tilanteessa. Ei tarvi pelätä sotasalaisuuksien paljastumista. 

Toivottavasti tämä vuosi meni harjoittelun piikkiin, hieman vaisu tapahtuma vaikka aikaa oli varattu riittävästi. Ilmassa oli Hornet kahdesti, samoin Hawk ja kertaalleen Midnight Hawks. Hornettin piti ääntä ja päästeli soihtuja urakalla ja oli katseltava lento-ohjelma. Hawk pyöri taivaalla niinkuin Hawk pyörii, ihan katseltavaa mutta ei mitään uutta. Midnight Hawk veti omanlaisensa lento-ohjelman, tiiviisti ja hallitusti rauhallista lentoa. Muutama hajotus sekä kohtaamisia, mutta jotain jäin kaipaamaan.

Onneksi sää suosi ja lentönäytökset päästiin lentämään niin kuin oli suunniteltu. Ja paikalla oli tietenkin perinteiset hernekeitot sekä sotkun munkkikahveet. "Ens vuonna uurestaan" teemalla eteenpäin, jos silloin vaikka olisi enemmän lentävää kalustoa tarjolla. Kesäkuussa ehkä Turkuun, josko siellä lentäisi jotain erikoista. Ainakin sotilaskoneita on tällä tietoa tarjolla. 

Alla muutama kuva tapahtumasta, enemmän flickrissä.













1 kommentti:

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.