sunnuntaina, helmikuuta 05, 2023

Jääkiekkoa: Ilves - Tappara, U16sm Winter Classic

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Ja ihan positiivisellä mielellä. Hieno tapahtuma taas Koulukadun legendaarisella tekojäällä Tampereella. Nyt kun muutamaan vuoteen ei ole jääkiekkoa ulkona pelattu Liigassa täällä Tampereella, eikä perinteistä U20 paikallismatsia sattuneesta syystä ole päästy ottelemaan, piti U16 joukkueiden ottaa yhteen Koulukadun tekojäällä talvi klassikon muodossa. 

Kaunis talvisää teki ottelutapahtumasta arvoisensa, ja vielä kun pelikin oli mielenkiintoista ja kahvi sekä makkara kuumaa, niin mikäs siinä oli kuvaajan kameran kanssa kentän laidalla aikaa viettää. Ihan ammoiset ajat tulivat mieleen kun peliä seurasi. Kanaverkosta laidan korotukset päädyissä, pleksistä ei tietoakaan. Ja tosiaan vaan päädyssä. Aikalailla päätyviivan jälkeen olikin vain laitaa. Eikä mitään turvakaukaloa. Betonikatsomon eteen oli viritetty jonkinlainen kalaverkko estämään ylimenneiden kiekkojen osuminen katsojiin. Mutta kuvaaja joutui väistelemään kiekkoja ja mailoja, ihan niin kuin enne vanhaan.

Ja 220 katsojaa paikanpäällä on ihan hieno suoritus tällä tasolla. Sen verran liikuntatoimi olisi voinut etukäteisparannuksia tehdä että jään viivat ja pisteet olisi korostettu, nyt niitä ei oikeen tahtonut jäästä erottaa. Ja fiksata maalinkiinnitykset kuntoo jäähän. Maalit liikkuivat luokattoman helposti pois paikaltaan. Toisaalta nämä ovat niitä ulkoilmaottelun juttuja, kaikki ei ole niin kuin hallissa. Toivottavasti pelaajat ja muut katsojat nauttivat. Minä aikakin.

Ulkoilma, auringonpaiste ja varjot aiheuttivat oman hankaluutensa ja haasteensa kuviin, mutta muutama foto saatiin aikaiseksi. Tuttuun tapaan alla kuvakollaasi muutamasta kuvasta. Enemmän isompia kuvia nähtävänä joko flickr jääkiekko albumissa tai nurkkauphotos facesessa.

Ilves - Tappara, U16sm. Winter Classic Koulukadun tekojää, Tampere 4.2.2023


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.