perjantaina, syyskuuta 24, 2021

Patikointi: Iso-Naistenjärven polku

Paluu Pirkkalan Iso-Naistenjärven poluille. Samoille reiteille, jossa jo tammikuun loppupuolella talviretkeiltiin. 

Katso koko näytöllä

Kilometrejä kertyi suunnilleen yhtä paljon kuin talvellkin, vaikka tällä kertaa käytiin kurkkaamassa Kurikkakallion näkymiä. Niin kuin talvella jo käytiin tulevaisuutta läpi, nämä maastot ovat kovan muutospaineen alla. Iso-Naistenjärven ja Pehkusuon tietämille suunnitellaan moottoritien oikaisua ja Kurikkakallio louhitaan maantasalle ja tilalle kaavoitetaan teollisuustonttia. Niin se vaan ihminen tuhoaa ahneuksissaan lähiluonnon  parhaat palat. Mutta politiikka sikseen.

Ruskaa lähdettiin katsomaan, mutta se ei ole tässä Tampereen ympäristössä parhaimmillaan. Joko se on jo ohi tai sitten se on vasta tuloillan. Vähän pelkäsin edellisen yön tuulen ja vesisateen pudottaneen isoimmat lehdet puista, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Melkoisesti keltaisen sävyjä tarjolla maastossa tällä kertaa. 

Retkeilyn ja ulkona olemisen lisäksi, niin kuin aina, aikaa kulutettiin valokuvaamisen pariassa. Alla kuvia niin taivaalta kuin maantasaltakin. Lisää kuvia Flickrin Maisemia ja Luontoa kansiossa tai Pirkkala kansiossa.


Pehkusuo taivaalta

Pehkusuo taivaalta

Pehkusuo

Iso-Naistenjärven rantamänty

Näkymää Kurikkakallion päältä dronellaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.