keskiviikkona, marraskuuta 18, 2020

Patikointia: Nokian saaristo

Säätiedotus lupasi syksyn harmauden keskelle yhtä aurinkoista aamupäivää tänne Mansen seudulle. Ja näin marraskuisen päivän pituuden ollessa vajaa 7 tuntia, päätin lähteä koiran kanssa pikku patikoinneille Nokian Saaristoon eli Kaakkurijärville. Tuttu paikka aikaisemmilta reissuilta. Mutta sopivasti saavutettavissa, montaakan minuuttia ei tarvi Länsi-Tampereelta ajaa kun on jo pelipaikoilla. Näistä maisemista alkaa jo pikku hiljaa muodostumaan yksi vaki paikoistani tässä lähiympäristössä.

Tällä kertaa kiersin reitin myötäpäivään ja rauhallisella tahdilla. Tosin mukana kulkenut drone ja sillä kuvaaminen aiheuttivat sopivia katkoja kulkemiseen. Siis lähinnä dronen kasaaminen repusta lentokuntoon ja takaisin reppuun pakkaaminen vie sitä aikaa. Näin syksyn sateiden jälkeen suopaikat olivat todella märkiä. Jälleen kerran jäi kaipailemaan virallisen reitistön kunnossapitoa ja pitkospuita. Mutta näillä mennään, löytyy alueelta kuivaakin polkua ja ennen kaikkea näin syysviikolla omaa aikaa ja rauhaa.

Luontokuvausteemalla mentiin tämä kierros. Mukana kulki tietenki vanha sotaratsu, monilla patikoinneilla mukana kulkenut Olympus TG-5 pokkari. Mutta nyt otin mukaan myös Canon EOS700D järkkärin ja Tamron 18-270 mm objektiivin, sekä ND8 suotimen sekä jalustan. Jos vaikka saisi aikaan pitkän valotusajan kuvia, alueella kun muutama puro virtaa. Ja mukana oli jo edellä mainittu DJI Mavic Mini drone. Muistikorteille tallentui taas sekä still-kuvia, että liikkuvaa kuvaa.

Kuvia löytyy tuttuun tapaan flickr-syötteestä tai flickrin Nokian saaristo albumista. Tässä alla muutama valokuva näytillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit tarkastetaan ennen julkaisemista. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.